Puikiai žinome, kad karštomis dienomis turime gerti daugiau, nei įpratę, vandens. Ne kartą girdėjau žmones sakant, kad jie vandens negeria, nes jis jiems… neskanus. O juk yra daug būdų, kaip padaryti vandenį skaniu. Tinka viskas, kas turi intensyvų kvapą – agurkai, citrinos, apelsinai, ananasai, arbūzai, mėtos, melisos, braškės… Vakar gaminau tokį:
Į stiklinį 1l indą ar ąsotį sudedu
6-8 griežinėlius šviežio agurko
Nedideliame indelyje sumaišau
2 griežinėlius citrinos (o dar geriau laimo)
6-7 lapelius mėtos
Maišant šakute patraiškau lapus ir citrinas, kad išsiskirtų sulčių ir atsiskleistų aromatai. Mišinį sudedu į indą su agurkais ir užpilu kuo šaltesniu vandeniu. Dar labiau atšaldyti padeda ledo kubeliai. Nors pietiečiai per alinančius karščius geria karštus skysčius…
Šį kiekį prieskonių galima užpilti vandeniu dar porą kartų.