Pirmos cukinijos darže nuskynimo proga 🙂
Gardi užkandėlė, tiekiama karšta ar bent jau šilta. Šaltą pati esu valgiusi, bet svečiams nesiūlyčiau, iš bėdos pašildyčiau orkaitėje. Sudėti produktus į keksiukų formą galima net kelias valandas prieš kepant, todėl visai nesunku prisiderinti prie tiekimo laiko, o ir gamybos laikas tikrai ne iš ilgiausių. Naudoju pirktinę bemielę tešlą, bet turint laiko galima pasigaminti ir jos. Vaikai beveik sutartinai šį užkandį vadina mini picomis.
12 krepšelių reikės:
6 lapelių šaldytos bemielės tešlos
12 vyšninių pomidorų
12 plonų fermentinio sūrio riekelių
1 didesnės cukinijos
12 riekelių šalto rūkymo dešros ar skilandžio
Tešlos lapelius pjaunu per pusę, į centrą dedu sūrį, tada dešros riekelę, cukiniją plačiu bulvių skustuku supjaustau plonomis juostomis, jomis apsuku vyšninį pomidorą, suktinį dedu ant dešros ir visą šį kūrinį dedu į silikoninę keksiuko formą. Išlindusius tešlos kraštus patepu plakiniu iš
Kiaušinio trynio
Žiupsnelio džiovinto rozmarino
Žiupsnelio labai smulkiai tarkuoto kietojo sūrio (Džiugo ar pan.)
Formą šaunu į iki 150C įkaitintą orkaitę, krepšeliai kepa apie 20-25min.