Cukinijos jau lenda iš po lapų, ir kaip ir kiekvieną vasarą, gaminu suktinukus. Kadaise tokius pačius gamindavau iš ilgavaisių agurkų, bet cukinija yra tvirtesnė ir ne tokia vandeninga, todėl gali ilgiau puošti stalą. O be to, cukiniją pradžioje apkepu, todėl skonis dar kitoks. Skoniu ji man asmeniškai irgi lenkia agurką. Lieku ištikima ir kukliam šių suktinukų įdarui, nė vienas kitas bandytas produktas man neįtiko.
Suktinukai puikiai tiks savaitgalio ar šventiniam stalui, vakarėliui. Vaikai neitin mėgsta fetą (išskyrus graikų vaikus, turbūt :)), todėl vaikų stalui jų nerekomenduočiau.
Daržovių skustuku prisipjaustau ilgų
cukinijos
juostų, jas dedu į kepimo popieriumi išklotą skardą, įjungiu 200C kaitrą. Kol orkaitė šyla, nedideliame inde suplaku
1-2vš aliejaus
4-5 labai smulkiai kapotas česnako skilteles
žiupsnelį smulkiai kapotų petražolių lapelių
Konditeriniu šepetėliu patepu juostas ir skardą nešu į orkaitę 5-7min. Juostas ištraukiu, palieku vėsti. Tuo metu vidutinio dydžio gabaliukais supjaustau
10-12 saulėje džiovintų pomidorų konservų (naudoju savus, gamyba čia)
Kiekvieną juostą apiberiu sutrupintu
fetos sūriu
Tolygiai užberiu pjaustytus pomidorus ir juostas susuku ruloniukais.
Tiekiu bent valandą palaikiusi šaldytuve, be jokių padažų ar duonų.