Cukinijos plokštainis su varškės ir agurkų padažu

DSC_0867

Jau esu aprašiusi cukinijų užkandžio su varške receptą (jis čia). Neseniai mama papasakojo, kad būdama sode ir jau užmaišiusi tešlą šiems blyneliams, prisiminė, jog neturi keptuvės, todėl tarkius supylė į kepimo skardą ir iškepė orkaitėje, kaip kugelį. Kadangi ji labai gyrė skonį, pabandžiau ir aš. Tik truputį pažaidžiau su padažo skoniu. Rezultatas pradžiugino, visiems labai patiko ir tiko. Kepsim dar ir dar.

2 jaunas cukinijas (apie 1,5kg)

nužievinu ir sutarkuoju stambia tarka. Tarkuoju iškarto į koštuvą. Tarkius sumaišau su

2aš druskos

Labai gerai permaišau ir palieku ramybėje 15-20min., tik kad truputį nuvarvėtų.

Tuomet tarkius sumaišau su

3 kiaušiniais

1st miltų

žiupsneliu ciberžolės

žiupsneliu maltų kmynų

Viską išmaišau, pilu į stiklinę (ar silikoninę) kepimo skardą ir šaunu į orkaitę. Kepu apie 1h 180C. Viršus turi būti apskrudęs.

Padažui sumaišau

~400g varškės (du standartinius pakelius)

100ml kambario temperatūros pieno

2vš grietinės

2-3 smulkia tarka sutarkuotus trumpavaisius agurkus

1aš druskos

Padažą tiekiu atskirame indelyje, bevalgant vyrai paprašė dar ir grietinės, man užteko ir varškės padažo.

Atvėsusį plokštainį kitą dieną pašildžiau keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

????????????????????????????????????

Citata

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos