Pomidorų užkandis

DSC_0576

Receptas atkeliavo iš senos rusiškų valgių knygos, labai jau keistai nuskambėjo produktų derinys, o tokius receptus visada išbandau :) Ir štai jau n metų tai vienas skaniausių pomidorų paruošimo būdų. Kadangi pomidorai saldūs, o recepte nėra druskos, tik medus, skonis toks ir gausis – saldžiai aštriai kvapnus. Gaminu dviem būdais – jei turiu didelių pomidorų, gaminu juos pjaustytus kubeliais, o jei turiu vyšninių – juos apkepu orkaitėje. Šviežių arba keptų pomidorų užkandis tinka prie šaltų ar karštų mėsiškų ir paukštienos patiekalų, taip pat su varškės patiekalais ir sūriais. Vyšniukais galima puošti mažus sumuštinius. O ir vienų pakabliuoti iš stiklainio faina.

Vienu kartu ruošiu

1kg pomidorų

Jei tai vyšniniai pomidoriukai, juos kelis kart prabedu dantų krapštuku, sudedu į skardą, užkloju kepimo popieriaus lakštu ir kepu 100C apie 2h. Didelius pomidorus supjaustau norimo dydžio gabaliukais. Ruošiu užpilą, jam reikės

150ml aliejaus (tinka visi nerafinuoti)

1vš vyno arba obuolių acto

2vš medaus

12 skiltelių česnako

1aš juodų maltų pipirų

Aliejų pilu į puodą ir kaičiu kuo mažesnę ugnį, aliejus turi tik sušilti, jokiu būdu neužvirti. Į puodą beriu riekelėm pjaustytas česnako skilteles, ir vis pamaišant pakaitinu apie 2min., tuomet pilu actą ir išjungiu ugnį. Lukteliu kol aliejus atvės iki kambario temperatūros, tuomet sudedu medų, išmaišau iki jo ištirpimo ir mišiniu užpilu paruoštus pomidorus. Skoniai turi subręsti, todėl šį užkandį ruošiu bent prieš 12h iki tiekiant.

6 atsakymai į “Pomidorų užkandis”

  1. Laba vakar. Nespejau pamatyt jusu recepta ir jau gaminu. Uzkandis su sv pomidorais ir su keptais? Turetu labai skirtis skonis? Dabar kaip tik bandau su keptais. Ar alieju uzpilti ant ataususiu pomidoru ar ant karstu? Be to Jus recepte rasot 12 skilteliu cesnako, bet skilteles labai ne vienodo dydzio. Butu gerai kad nurodytumet svori. Kaip 1 kg pomidoru, tai ir cesnaku svoris. Gaminu ketvirta Jusu recepta, labai idomus skoniai, taip kad atleiskit kad trukdau, bet ir ateiti manau turesiu klausimu. Aciu uz atsakyma

    1. Miela Birute, dėkui už konsktruktyvią kritiką, pasistengsiu aiškiau rašyti proporcijas. Keptų ir šviežių pomidorų skoniai labai skiriasi, bet abu labai gardūs. Keptus pomidorus geriau ataušinti ir tuomet užpilti aliejumi. Skanaus :)

    1. Šaldytuve, Birute, esu laikiusi virš mėnesio, jokių skonio pakitimų nebuvo. Vis audžiu mintį pabandyti vieną stiklainį palaikyt rūsy. Jei pavyks per žiemą išlaikyt, būtinai aprašysiu :)

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s