Arba jei dar tiksliau – su šviežių pomidorų padažu. Padažui nenaudojama grietinėlė ar sviestas, tik šlakelis aliejaus svogūnų apkepimui. Šį patiekalą gaminu su naminiais pomidorais, joks pirktinis neatstos ką tik nuskinto. Taip pat naudoju marinuotus agurkus, puiki proga atidaryti pirmą šiųmetį konservą. Perku makaronų kriaukleles ar bet kokius kitus stambesnius raitytus makaronus, vermišeliai ar spagečiai nesugers šio padažo. Patiekalas sotus, nekaloringas, kvapnus, puikus pietums ir net pašildytas kitą dieną.
Dar vienas makaronų patiekalų privalumas tas, kad galima sunaudoti keptos ar virtos mėsos/paukštienos likučius. Žinoma, galima viską gaminti ir šviežiai, tuomet makaronus verdu sultiny, taip dar skaniau.
300-400g mėgstamos mėsos ar paukštienos filė
Išverdu 3-4 litruose pasūdyto vandens. Mėsą ištraukiu ir palieku atvėsti. Pasiruošiu produktus padažui:
8-9 vidutinius pomidorus – supjaustau nedideliais gabaliukais
1 didesnį svogūną – sukapoju
Atvėsusią mėsą – supjaustau kubeliais
5-6 marinuotus agurkus – supjaustau plonais pusžiedžiais
1 nedidelę morką – sutarkuoju šiaudeliais
Beje, pomidorus galima ir nulupti, įpjovus odelę ir nuplikius verdančiu vandeniu.
Įkaitinu keptuvę su šlakeliu aliejaus ir sudedu svogūnus ir morkas, kepu, kol svogūnai tampa skaidrūs. Tuomet sudedu visus likusius produktus, pasūdau, įberiu po žiupsnį
maltų juodų pipirų
džiovintų petražolių ar gelsvių
Išmaišau, dengiu dangtį ir palieku troškintis 15 minučių.
Tuo metu vėl užkaičiu puodą su sultiniu, jam užvirus beriu
400g makaronų
Verdu tiek, kiek parašyta virti ant pakuotės. Išjungiu ugnį, makaronus nukošiu, grąžinu į puodą, ten pat suverčiu keptuvės turinį, viską kruopščiai permaišau, puodą dengiu dangčiu ir palieku 5-10min.
Tiekiu gilesnėse lėkštėse.
Ačiū už puikius receptus!
Ačiū, kad skaitote, Danute 🙂