Taip paruoštos žolelės ilgai negenda laikomos šaldytuve, geras būdas sandėliuoti paskutinius šviežius lapus rudenį. Ruošinys puikiai tinka daugeliui patiekalų – patepti duoną, sumuštinius pries kepant sumuštinių keptuve, aptepti mėsos ar paukštienos kepsnį, įdaryti pyragėlius, kartais naudoju šaukštelį į sriubą ir pan.
Kiekvieną kartą ruošiant šį gaminį gaunasi vis kitoks skonis, nes nesilaikau griežtų proporcijų, bet eidama skinti ar pirkti žolelių visada numatau, kad imsiu:
200 g špinatų
Pundelį krapų
Pundelį žalių bazilikų (raudoni sugadina žalią atspalvį)
Pundelį petražolių
Pundelį kalendros lapų
Keletą šakelių rozmarino
Truputį peletrūno
Visas žoles sumalu kombaino peiliais ir užpilu aliejumi, tokiam kiekiui pilu
6-8 vš saulėgrąžų arba žemės riešutų aliejaus
Taip pat suberiu
1 aš druskos
Viską permaišau ir vis paspaudžiant šaukštu, kad neliktų oro tarpų, dedu į stiklainiuką, kuris keliauja į šaldytuvą. Jei norisi žoleles išlaikyti iki žiemos, tuomet šaldiklio stalčiuje sudėlioju iš mišinio suformuotus nedidelius rutuliukus, o jiems pilnai sušalus sudedu į popierinius maišelius ir toliau sandėliuoju šaldiklyje.
Patarimas – šiame recepte visiškai nedera rūgštynės.
Ačiū už gerus patarimus. Kartais paprasčiausiai užsimiršta tokie receptai, nors anksčiau darydavau panašius ruošinius.
Ačiū, kad skaitote 🙂
Super, ačiū už puikią mintį! Kaip tik paskutiniu metu mąsčiau, kad rekėtų kažkokių žolelių žiemai ir kasdieniam gaminimui pasiruošti 😉