Burokėlių ir cukinijų troškinys žiemai

????????????????????????????????????

Pirmiausiai šio skanumyno kaimynė atnešė paragaut. Stiklainio turinys buvo suvalgytas dar tą patį vakarą, su keptais šonkauliais. Pagyrus skonį, kaimynė sumanė padovanoti maišą burokų, tuomet gavau dovanų cukinijų. Nebebuvo kur dėtis, teko raitytis rankoves ir kibti į konservavimą. Buvo ir keiksmų dėl per mažų puodų, ir dėl išbėgusio ant viryklės raudono skysčio, ir ypatingai ryškių delno linijų bordo spalvos fone :) Užtat dabar žinau ko nedaryti. Visad sakiau, kad konservuoti reikia tik tai, ko žiemą negalima gauti šviežiai, niekad negamindavau burokų stiklainiuose, bet šis receptas sužavėjo, jau įsivaizduoju verdamus barščius, garnyrus…

Padariau vieną pataisą – svogūnus originaliam recepte pjausto kubeliais, aš visgi sutarkavau kombaino tarka,  norėjosi tik skonio, ne gabaliukų.

Aprašysiu porciją, kurią gaminau, jai reikės didelio, bent 12l puodo. Patogu gaminti per kartą didesnį kiekį, nes plaunamų indų (ir delnų) kiekis irgi didelis.

3kg burokų

2kg cukinijų

1kg svogūnų

2st vandens

1,5st cukraus

1,5st aliejaus

1,5st acto

3vš druskos

1vš kmynų (galima ir nedėti, tai mano išmislas)

Daržoves nulupu ir paruošiu tarkavimui. Pirmiausiai stambia tarka sutarkuoju svogūnus, įkaitinu keptuvę su 0,5st aliejaus, sudedu tarkius ir kepu, vis pamaišant, kol svogūnai sugeria aliejų ir pasidaro skaidrūs. Tuo metu sutarkuoju burokėlius. Juos dedu į puodą, supilu vandenį ir pradedu troškinti. Sutarkuoju cukinijas. Po 20-25min. sudedu svogūnus ir cukinijų tarkius, supilu likusį aliejų, actą, druską ir cukrų, kmynus ir labai gerai išmaišau. Troškinu dar apie 20min.

Karštą troškinį dedu į švarius, iškaitintus stiklainius, užsuku verdančiu vandeniu nuplikytais dangteliais ir nakčiai palieku žemyn galva ant virtuvinio rankšluosčio.

????????????????????????????????????

Citata

19 Komentaras (+add yours?)

  1. Jolanta
    Rgs 06, 2015 @ 05:55:30

    Kaip suprantu burokeliai zali troskinami ?

    Atsakyti

  2. Genovaitė
    Rgs 06, 2015 @ 08:01:37

    Sveiki,aš šią mišrainę senai troškinu ir yra labai visų mėgstama.Galima ir sriubytę virti ir prie mėsytės mišrainė.

    Atsakyti

  3. Aušra
    Rgs 06, 2015 @ 09:15:17

    Sveiki, tai po tokio ilgo virimo is cukiniju kose lieka, istirpsta.

    Atsakyti

  4. Onute
    Rgs 06, 2015 @ 10:19:23

    Mano nuomone irgi nereikia taip ilgai troskint cukiniju,nes jos labai lepios ir minkstos o svogunas skaniau stambiai pjaustytas…

    Atsakyti

    • Kūmucia
      Rgs 06, 2015 @ 13:51:26

      Nei lepios, nei minkštos – gaunasi pats tas, mano aplinkai skanu, o tai svarbiausia. Juk kiekvieno skoniui neįtiksi, bandykite, eksperimentuokite ir džiuginkite savo artimus :)
      .

      Atsakyti

  5. Ieva
    Rgs 06, 2015 @ 17:29:22

    Aciu uz recepta. Super. Labai skanu!

    Atsakyti

  6. laima
    Rgs 07, 2015 @ 18:14:07

    kaip tik dabar troskinu, kvepia skaniai, laukiu, kol galesiu paragaut:))

    Atsakyti

  7. Milda
    Rgs 14, 2015 @ 07:37:01

    O KOKS KIEKIS IŠEINA IŠ JŪSŲ NURODYTŲ PRODUKTŲ, ŠIANDIEN PLANUOJU GAMINTI :)

    Atsakyti

    • Kūmucia
      Rgs 14, 2015 @ 10:24:08

      Sunku pasakyti, Milda. Visų pirma todėl, kad niekad neskaičiavau, be to darau įvairios talpos stiklainiuose. Rūsy dabar jau trys partijos, nebeatseksiu kiek kokios buvo :)

      Atsakyti

  8. Laima
    Rgs 15, 2015 @ 10:06:49

    atrodo skaniai,aciu uz receptuka.sakykite o cukinijas,jau isvalytas sveriate?

    Atsakyti

  9. Nomeda
    Rgs 17, 2015 @ 11:12:31

    Dariau is psues normos,gavosi 7 puslitriukai.
    Viena isragavom,nes labai smalsu buvo,kas gi cia gavosi.
    Labai skanu! Aciu!

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos