Kai norisi sočių pusryčių, o tokių dažniausiai norisi sekmadienį, kepu šią kiaušinienę. Tik porciją vyrui dar papildau naminiais rūkytais lašinukais, jam taip, sako, skaniau. Kiaušinienę, kaip ir visas kitas, valgome su daržovėmis, kadaise kažkas išmokė, kad daržovių, valgomų su kiaušiniene, kiekis turi būti dvigubai didesnis nei pačios kiaušinienės. Mums tinka, ir nesvarbu ar jos šviežios ar konservuotos. Taigi, kaip ir nieko mandro, bet papasakosiu kaip gaminu dvi kiaušinienes vienoje keptuvėje 🙂
Pasiruošiu kiaušinienės priedus:
200g pievagrybių – supjaustau plonais griežinėliais
1 didelį svogūną – smulkiai sukapoju
100g šaltai rūkytų lašinių (ar šoninės) – supjaustau labai plonomis juostelėmis
Įkaitinu keptuvę, pilu šlakelį saulėgrąžų aliejaus ir jam įkaitus, suberiu svogūnus, kepinu apie 5-7min. Tuomet suberiu pievagrybius, kepu pamaišant dar apie 5min. Tuomet įmušu
5 kiaušinius
Pagardinu druska, maltais pipirais, pamaišau, taikant, kad ištekėtų trynys, kepu apie 8-10min., tuomet į vieną keptuvės pusę sudedu lašinukus. Kiaušinienę medine mentele pjaunu per pusę, abi puses apverčiu, tuomet iki minimaliausios sumažinu ugnį, dengiu dangtį ir kepu dar apie 5min. Ugnį išjungiu ir keptuvę palieku ramybėje, kol susipjaustau daržoves ir jomis padekoruoju dideles lėkštes.
Tiekiu karštą, duona visiškai nebūtina.