Rauginti kinietiški kopūstai

Rauginti kinietiški kopūstai

Labai mėgstame raugintas daržoves – kopūstus, agurkus, pomidorus, moliūgus. Bet kai pernai į stiklainius grūdau kinietišką kopūstą, kaimynė sukiojo pirštą prie smilkinio. Po mėnesio ta pati kaimynė lapnojo jau išrūgusius ir tuo pačiu pirštu rodė į stiklainį ir sakė “dar” :) Dabar, aptikusi kinietiškų kopūstų gera kaina, visada nusiperku ir užraugiu 2-3 stiklainius. Skonis ištiesų nustebins, jis neprimena tradicinių raugintų kopūstų, tai labiau rytietiškas skonis, sakyčiau. Valgome juos su viskuo, kam tinka raugintų daržovių garnyras, tik, deja, bandyta virti sriuba buvo ne itin vykusi… Labai smagu, kad netgi neturintys savo daržo gėrybių ar prieskonių viską gali nusipirkti prekybcentryje ir pasigaminti tikrai originalaus patiekalo. 

Naudojama tik baltoji kopūsto dalis, 2 litriniams stiklainiams reikės apie

1,5kg kiniško kopūsto

Nupjaunu žaliąją dalį, ją sunaudoju salotoms. Tuomet atskiriu lapus, nupjaustau šoninius lapelius taip, kad liktų tik balta dalis. Supjaustau kvadratais.

Stiklainius gerai išplaunu karštu vandeniu (rauginant stiklainių kaitinti nereikia), į kiekvieną beriu

1vš rupios druskos (su kaupu)

1vš prieskonių konservavimui mišinio (arba 2 lauro lapus, krapų kotų, 4-5 juodųjų pipirų grūdelius, kalendros sėklų)

5-6 labai plonai supjaustytas česnako skilteles

Užverdu virdulį su vandeniu ir kriauklėje nuplikau plastikinius dangtelius.

Vis paspaudžiant, sudedu kopūstą, stiklainius iki pat viršaus užpilu kuo šaltesniu vandeniu (tinka ir iš čiaupo), dengiu dangtelius ir palieku kambario temperatūroje 4-6 dienoms. Tuomet jau ragaujame. Stiklainius laikau rūsy arba vėsesnėje namų dalyje.

DSC_0841

Citata

2 Komentaras (+add yours?)

  1. Viktorija
    Vas 11, 2016 @ 20:47:10

    Su kuo valgote tokius raugintus kopustus? Ar skonis kaip įprastų? :)

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos