Makaronai su šonine

DSC_1158

Šiuos makaronus ruošiu vyrams. Dėl to, kad jie nori „stipresnio” maisto, šoninės… Ištiesų, tai labai sotus, kaloringas patiekalas. Ir tai dar vienas iš valgių, kuris beveik gardesnis pašildytas keptuvėje – tuomet šoninės juostelės apskrunda, makaronai irgi įrausta, daržovių aromatas dar labiau atsiskleidžia. Taip ir būna, kad ką tik pagamintų makaronų (matyt iš mandagumo) būna paragaujama, o paskui laukiama, kol jie atšals ir iškarto klausiama: „gal jau reikia pašildyti?” 🙂

4-5 porcijoms perku apie

0,5kg šoninės (be odos ir be kaulų)

Į didesnį puodą pilu apie 3-4l vandens, jam užvirus dedu visą šoninės gabalą (-us) ir palieku virti apie 20min. Tuo metu pasiruošiu daržoves:

1 didelį svogūną – smulkiai supjaustau

2 vidutines paprikas – supjaustau nedideliais kvadratėliais

4 raugintus agurkus (galima naudoti ir marinuotus) – supjaustau nedideliais kubeliais ir palieku koštuve nuvarvėti

Šoninei apvirus, traukiu ją iš puodo ant pjaustymo lentos ir palieku atvėsti. Į sultinį suberiu

500g makaronų

Naudoju nedidelius ragelius ar vamzdelius. Verdu tiek, kiek rekomenduoja gamintojas. Tuo metu plonomis juostelėmis supjaustau pravėsusią šoninę.

Koštuvą išlaisvinu nuo agurkų ir į jį supilu išvirtus makaronus. Puodą grąžinu ant viryklės, į jį dedu

50-70g sviesto

Jam išsilydžius, pirmiausiai suberiu svogūnus ir paprikas, intensyviai maišant apkepu, sudedu šoninę, pakaitinu maišant dar apie 5 min., tuomet jau sudedu agurkus ir galop makaronus. Sumaišau visus produktus, dengiu dangtį,  išjungiu ugnį ir palieku 10min.

Tiekiant užmalu juodųjų pipirų.

Spalvingesniam variantui galima dėti moliūgo ar morkų šiaudelių.

 

 

Parašykite komentarą