Šiuos makaronus ruošiu vyrams. Dėl to, kad jie nori „stipresnio” maisto, šoninės… Ištiesų, tai labai sotus, kaloringas patiekalas. Ir tai dar vienas iš valgių, kuris beveik gardesnis pašildytas keptuvėje – tuomet šoninės juostelės apskrunda, makaronai irgi įrausta, daržovių aromatas dar labiau atsiskleidžia. Taip ir būna, kad ką tik pagamintų makaronų (matyt iš mandagumo) būna paragaujama, o paskui laukiama, kol jie atšals ir iškarto klausiama: „gal jau reikia pašildyti?” 🙂
4-5 porcijoms perku apie
0,5kg šoninės (be odos ir be kaulų)
Į didesnį puodą pilu apie 3-4l vandens, jam užvirus dedu visą šoninės gabalą (-us) ir palieku virti apie 20min. Tuo metu pasiruošiu daržoves:
1 didelį svogūną – smulkiai supjaustau
2 vidutines paprikas – supjaustau nedideliais kvadratėliais
4 raugintus agurkus (galima naudoti ir marinuotus) – supjaustau nedideliais kubeliais ir palieku koštuve nuvarvėti
Šoninei apvirus, traukiu ją iš puodo ant pjaustymo lentos ir palieku atvėsti. Į sultinį suberiu
500g makaronų
Naudoju nedidelius ragelius ar vamzdelius. Verdu tiek, kiek rekomenduoja gamintojas. Tuo metu plonomis juostelėmis supjaustau pravėsusią šoninę.
Koštuvą išlaisvinu nuo agurkų ir į jį supilu išvirtus makaronus. Puodą grąžinu ant viryklės, į jį dedu
50-70g sviesto
Jam išsilydžius, pirmiausiai suberiu svogūnus ir paprikas, intensyviai maišant apkepu, sudedu šoninę, pakaitinu maišant dar apie 5 min., tuomet jau sudedu agurkus ir galop makaronus. Sumaišau visus produktus, dengiu dangtį, išjungiu ugnį ir palieku 10min.
Tiekiant užmalu juodųjų pipirų.
Spalvingesniam variantui galima dėti moliūgo ar morkų šiaudelių.