Sprandinė su tuno padažu

Šis patiekalas-  mano labai mėgiamo itališko užkandžio vitello tonatto lietuviškas variantas. Kai ragavau jo pirmą kartą, nesupratau, kad tai mėsiškas patiekalas su žuvimi. O kai sužinojau, trauktis nebebuvo kur, buvau įsimylėjusi šį skonį… Originaliame recepte verdamas arba kepamas veršienos kumpis, padaže be tuno yra ir ančiuvių, patiekalas gardinamas kaparėliais. Pirmą bandymą gaminau griežtai pagal receptą, o paskui, kaip visuomet prasidėjo eksperimentai, nes vienas valgytojas išstumdė kaparėlius, kitas pareiškė, kad užtektų tuno, kam tie ančiuviai? Štai taip pavyko išgauti labai gerą skonį iš lietuviškų produktų ir lietuviškos kiaulaitės sprandinės.

1kg sprandinės

dedu į puodą, pilu tiek vandens, kad apsemtų mėsą, o vandeniui užvirus sumažinu ugnį, vandenį saikingai pasūdau ir palieku virti dar apie 30min.

Sprandinei verdant, pasiruošiu padažą:

100ml majonezo

120g skardinę smulkinto tuno aliejuje

0,5 citrinos sultis

žiupsnelį baltų maltų pipirų

blenderiu sumalu iki vienalytės masės ir padažą dedu į šaldytuvą. Iš rūsio (ar iš parduotuvės) atsinešu aštriausių

marinuotų agurkų

Naudoju tik jų žieves, kurias aštriu peiliu nupjaunu ir pasmulkinu mažais kvadratėliais.

Išvirusią sprandinę traukiu iš sultinio ir palieku atvėsti, po to supjaustau kuo plonesnėmis riekėmis, jas sudedu į lėkštę, supilu padažą ir užberiu agurkų gabaliukus. Lėkštę dar bent kelioms valandos palieku šaldytuve.

Mėsą su padažu galima sluoksniuoti ir porcijomis.

Tiekiu su skrebučiu.

Parašykite komentarą