Kokosų „pienas”

DSC_0125

Įkvėpta vienos maisto rašytojų diskusijos, irgi pabandžiau pasigaminti kokosų „pieno” iš kokosų drožlių. O ir proga buvo – jau seniai buvau sumaniusi savaitgalį palepinti šeimyną trupučiu egzotikos (kokosinę žuvienę aprašysiu netrukus). Todėl perverčiau kelis maisto rašytojų blogus ir supratau, kad pasigaminti kokosų „pieno” yra neįtikėtinai paprasta. Tereikia turėti kokosų drožlių, vandens ir kokteilinę/smulkintuvą/virtuvinį kombainą.

Proporcija visada 1:2, pvz.

1st kokosų drožlių

2st karšto vandens

Drožles užpilu vandeniu (jokiu būdu ne verdančiu, tik karštu) ir palieku pabrinkti 20-30min. Tai galima daryti inde, kuriame bus plakamas „pienas”. Praėjus numatytam laikui, jungiu smulkintuvą. Užtenka 2-3min. darbo. Gautą masę perkošiu sieteliu, nukoštas drožles dar laisvai galima panaudoti konditerijoje, pvz. keksiukų tešlai ar glazūrai.

„Pienas” skoninėmis savybėmis beveik nesiskiria nuo pirktinio, todėl puikiai tinka sriubų, padažų, kremų ar kavos gardinimui (kokosinė kava – tiesiog atradimas, receptas čia)

Aptikau kelias rekomendacijas – dėti žiupsnelį rupios druskos, kitur rašė, jog labai tinka žiupsnis cukraus. Pabandžiau ir taip ir taip, ir grįžau prie paprasčiausio „pieno” be prieskonių, jie atsiranda pačiame patiekale, gaminamame su kokosų „pienu”.

Laikomas šaldytuve, prieš naudojant prašosi suplakamas.

 

 

Parašykite komentarą