Bandelės su varške

DSC_0359

Šios bandelės užima ypatingai pagarbią vietą mūsų namuose dėl rūgštelėjusios varškės ir minimalaus cukraus kiekio. Žinoma, daug paprasčiau iškočiotą tešlą pertepti varškės įdaru, susukti į ruloną ir supjaustyti, nei kiekvieną bandelę atidžiai ir kruopščiai formuoti rankomis. Tačiau atviras varškės sluoksnis papildomai apkepa, įgauna traškią plutelę, būtent todėl ir yra skanesnės. Bent jau mums :)

Bandelės išlieka šviežios pakankamai ilgai, jei jas laikysite sandariai uždarytas maišelyje ar pridengtas stikliu gaubtu.

Greitoji tešla aprašyta čia, pirktinės šaldytos tešlos lapeliai, deja, netiks.

Įdarui (12 bandelių) reikės

500g riebesnės varškės (ne grūdėtos, ne kreminės)

2  kiaušinių (vieną trynį atidedu)

2aš rudojo cukraus

1aš vanilinio cukraus

1vš kukurūzų ar bulvių krakmolo

Varškę, jei reikia, pertrinu per sietelį, įmušu kiaušinius, suberiu cukrų ir šakute pertrinu iki vientisos masės. Galop dedu krakmolą, įmaišau. Įdaras turi būti ne skystas, pakankamai standus, esant reikalui įberiu dar truputį krakmolo.

Paruoštą mielinę tešlą supjaustau daugmaž tesino kamuoliuko dydžio gabaliukais. Kiekvieną jų suvolioju į rutuliuką, dedu jį į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pirštais formuoju dubenėlį, į kurį sukrečiu kupiną valgomą šaukštą įdaro. Bandeles dedu tolėliau vieną nuo kitos, kad pučiantis nesuliptų su kaimyne.

Paruoštas bandeles aptepu išplaktu tryniu ir dedu į orkaitę. Jungiu 180C (režimu kepimas iš abiejų pusių). Bandelės kepa apie 35-45min.

Tiekiu šiltas su arbata ar balinta kava, galima pabarstyti cukraus pudra.

Jei mėgstate saldesnį skonį, padvigubinkite cukraus kiekį įdare ir apibarstymui nepagailėkite cukraus pudros.

Citata

4 Komentaras (+add yours?)

  1. Inga
    Sau 28, 2016 @ 16:12:16

    O vaje, čia tokios, kaip vaikystėje valgydavau!!! Dar ir dabar pamenu jų skonį! Reikės būtinų būtiniausiai išbandyti :)

    Atsakyti

  2. Lina
    Vas 28, 2016 @ 12:56:47

    Bandeles nerealios ;) viaa seima dziaugesi ;) namuose tokia siluma jautesi kad teks dazniau palepinti seimyna;)
    Aciu uz nuostabu recepta;)

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos