Virtų bulvių apkepėlė su grybų padažu

DSC_0583

Būna, kad po pietų ar vakarienės lieka virtų bulvių, ši apkepėlė – puikus būdas sunaudoti bulves, pagaminant labai netgi gardų patiekalą. Tiesą sakant virtas su lupenomis bulves naudoju tik mišrainėse, apkepuose jaučiu lupenos prieskonį, kuris viską gadina… O dar ir gera proga ištraukti šaldytų grybų iš kameros. Jei nesate grybautojai ar miško grybų mėgėjai, galima naudoti pievagrybius, kreivabudes ar kitus pramoninius grybus, kuriuos rasite parduotuvėse.

Kokios formos apkepą kepti – nuotaikos reikalas. Kartais naudoju apvalią ar stačiakampę silikono formą, o kartais tešlą sukrečiu į keksiukų formeles.

5-6 virtas bulves (skaičiuokite ne pjaustytas bulves 😉

sumalu mėsmale arba virtuvinio kombaino peiliais. Kombaino privalumas tas, kad viską bus galima sumaišyti viename inde, todėl dažniausiai renkuosi jį. Tuomet įmaišau

2 kiaušinius

50g išlydyto sviesto

4-5vš miltų

Tešlą sukrečiu į kepimo formą ar formeles ir dedu į iki 180C įkaitintą orkaitę. Kepu apie 40min.

Tuo metu gaminu padažą, jam reikės

400ml pieno

20g sviesto (arbatinis šaukštelis, jei gnybti iš pakuotės juo)

2vš miltų

po žiupsnelį druskos ir maltų kmynų

100g mėgiamų grybų

Keptuvėje išlydau sviestą, suberiu miltus ir medine mentele intensyviai maišau, kol miltai truputį paruduoja. Tuomet lėtai supilu pieną, sudedu smulkiai pjaustytus grybus, prieskonius ir maišant stebiu padažo tirštėjimą. Kai pamaišius, padažas nebesubėga atgal į vieną vietą, darbas baigtas.

Apkepą pjaustau norimo storio gabaliukais, aplieju karštu padažu ir nedelsiant tiekiu.

Ši apkepėlė puikiai tiks ir tiesiog su grietine ar stiklinaite kefyro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parašykite komentarą