Pavasaris ragina ieškoti žalios spalvos, virtuvėje ji, žinoma, atsiranda žalumynų, pirmų ilgavaisių agurkų formomis. Bet kol šaltis neatleidžia savo gniaužtų, vis dar norisi šilto maisto. Štai tuomet ir gaminu šias puikias salotas, kurias galima tiekti tiek pietums, tiek vakarienei. Gamyba tikrai trumpa, rezultatas garantuotai geras, o skonis… kaip visada skonio reikalas 🙂 Man patinka saldžiai/sūriai/aštrus, keli ragautojai prašė druskos, ją be vargo galima užmalti ant šiltų salotų. Arba išspausti kelis taškelius majonezo (kaip nuotraukoje). Bet būtinai pirmiausiai pabandykite be šių priedų.
Och, kaip sunku spėti nufotografuoti šį patiekalą 🙂
2 porcijoms reikia pasiruošti:
0,5 vištos krūtinėlės (galima keisti kalakutiena)
2 saujas (apie 100g) šviežios sultenės
1 ilgavaisį agurką
100g fetos tipo sūrio
1vš sezamo sėklų
1vš ciberžolės
0,5aš džiovinto čiobrelio
0,5aš harisos (ar žiupsnelį maltos aitriosios paprikos)
100ml sezamų aliejaus
0,5 apelsino sulčių
0,5 citrinos sulčių
Vištienos filė supjaustau nedideliais gabaliukais. Sultenę nuplaunu koštuve ir palieku nuvarvėti, nedideliais kubeliais supjaustau agurką. Įkaitinu keptuvę su sezamų aliejumi ir suberiu paukštienos gabaliukus. Vis pamaišau mentele, tuo pat metu po pusę paruoštų daržovių sudėlioju į porcijines lėkštes. Sutrupinu fetą ir taipogi suberiu į lėkštes ant daržovių.
Vištienai pabalus (po 8-10min. nuo kepimo pradžios), suberiu čiobrelius ir harisą, dengiu keptuvę dangčiu ir palieku kelioms minutėms pasitroškinti. Tuo metu išspaudžiu apelsino ir citrinos sultis.
Į keptuvę su besitroškinančia vištiena supilu sultis ir lukteliu, kol viskas pradeda kunkuliuoti, tuomet beriu ciberžolę ir sezamo sėklas, permaišau, palaukiu, kol keptuvės turinys užkunkuliuoja ir jį greitai šaukštu supilu ant paruoštų salotų.
Feta aptirpsta, daržovės prisigeria padažo ir aromatų. Tereikia greitai sėsti prie stalo.
Labai tinka su balto sauso vyno taure ir gera kompanija.
Vakar buvo labai skani vakarienė nostabios karštos salotos. Nebuvo tokio kuriam nepatiktų. 🙂
Labai džiaugiuosi, Vilmante, kad pabandėt. Ir kad sutampa mūsų skoniai 🙂 Tai ištiesų ypatingai skanu…