Dilgėlių sriuba

DSC_0500

Kai kam tai dar egzotiškai skambantis sriubos pavadinimas, nors tai tik naujai atrasta sena. Dilgėles, žinoma, reikia rinkti tik jaunutes, kol jos dar nekandžioja. Ir šią sriubą verdu tik tuomet, kai jau atsivalgome šviežių dilgėlių lapelių. Po jų atkeliauja rūgštynių sezonas, labai panašiai verdu ir jų sriubą. Dilgėlė neturi intensyvaus skonio, tik savitą kvapą, todėl sriubai reikia kelių ryškesnių skonių. Juos galima išgauti rūgšties pagalba, tam labai tinka citrinos sultys ar obuolių actas.

8-10 porcijų reikės:

1kg jautienos krūtinės su kaulu (galima keisti ir paukštiena)

1-2 vidutinių morkų

1st baltųjų ryžių

3-4 saujų šviežių dilgėlių lapelių

50g sviesto

6 kiaušinių

1 citrinos sulčių arba 4vš obuolių acto

Druskos, maltų baltųjų pipirų ir džiovintų krapų (galima naudoti šviežius ar šaldytus)

Miške prisiskinu šviežių dilgėlių, jos turėtų būti ne didesnės nei 6cm. Jas suberiu į koštuvą ir perplaunu šaltu vandeniu ir žirklėmis sukarpau į mažesnius gabaliukus.

Į 5l puodą pilu 4l vandens ir dedu mėsą, kaičiu ugnį ir palieku virti apie 40min. Užvirus sukyla putos – jas nugriebiu. Verdant mėsai, pasiruošiu likusius produktus. Keptuvėje išlydau sviestą ir jame apkepinu dilgėles, palieku atvėsti. Į nedidelį puodą sudedu kiaušinius ir verdu juos apie 7-8min. nuo užvirimo, tuomet juos užpilu šaltu vandeniu. Morkas sutarkuoju šiaudeliais.

Po 40min. virimo, mėsą traukiu į lėkštę, į sultinį suberiu ryžius, ugnį sumažinu iki minimaliausios. Jiems verdant, mėsą suplėšau plonomis juostelėmis ir grąžinu į puodą. Sudedu morkas, dilgėles, druską, krapus ir pipirus. Nulupu virtus kiaušinius ir stambia tarka įtarkuoju juos į sriubą, supilu citrinos sultis ar actą, viską gerai permaišau, dengiu dangtį, išjungiu ugnį ir palieku sriubą bręsti 10-15min.

Tiekiu su skrudinta duonele.

 

 

 

Citata

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos