Limonadas

Limonadais esame įpratę vadinti visus saldžius ir gazuotus gėrimus, tačiau tikrasis limonadas turi būti gaminamas iš citrinų.  Geltonų, gerai sunokusių, plona žieve.

Tačiau man labai patinka žalioji citrina ar kitaip laimas, jis turi žymiai intensyvesnį žievelės skonį, todėl kai tik prekybcentry užtinku akciją, griebiu kilogramą ir labai nesudėtingai paruošiu ruošinio būsimam limonadui. Jo gamybai papildomai reikės gazuoto stalo vandens. Dažnas klausia manęs kas tai, o tai dažniausiai apatinėje lentynoje tūnantys buteliai, ir beje, šis vanduo yra pats pigiausias.

Vienintelis mineralinis vanduo, kurio lengvas sūrumas ir saikingas angliarūgštės kiekis tinka limonadui, yra „Birutė”, būtinai pabandykite.

1 litrui ruošinio pasiruošiu:

7-9 žaliųjų citrinų

100 g cukraus (galima naudoti medų, saldiklius)

800 ml vandens

Citrinas supjaustau į 8 dalis ir sudedu į elektrinės kokteilinės indą. Beriu cukrų, supilu vandenį ir plaku apie 3 minutes.

Specialiai šiam ruošiniui turiu 1 litro butelį, į jo kaklelį statau piltuvą ir mažą koštuvą ir taip nusunkiu ruošinio masę tiesiai į talpą.

Tiekiant į taurę pilu pusę tūrio ruošinio ir likusią pusę užpildau gazuotu stalo vandeniu. 50/50. Jei norisi gaiviau, pilu trečdalį ruošinio ir du trečdalius vandens.

Vasarą dar ir grūsto ledo ar tiesiog leduką iš šaldiklio įmetu. Gaivina iki mėnulio 🙂

Parašykite komentarą