Virtiniai su bulvių košės ir šoninės įdaru


Jei jau virtinių savaitė, tai norisi kuo įvairesnių įdarų. Aprašant naujai atrastos tešlos receptą sulaukiau ne vieno klausimo – kaip gi gaminamas tas bulvių/ bulvių košės įdaras? Mielai atsakau.
Mėgstu naudoti maisto likučius, tačiau jei liko bulvių košės, kuri buvo gerokai skiesta pienu, tokios įdarui nerekomenduočiau. Verčiau pagaminti iš tiesiog išvirtų ir sugrūstų bulvių. O štai rūkytų mėsos gaminių likučiams šiame įdare pati vieta ir tiks ne tik šoninė, bet ir rūkytas kumpelis, sprandinė ar karšto rūkymo dešra.
30-40 virtinių įdarui reikėtų:

3 bulvių
50 g karšto rūkymo šoninės (renkuosi tikro dūmo gaminius)
1 šaukšto grietinės
1 žiupsnelio kmynų
Druskos (skaičiuojant 1 šaukštelį 1 litrui vandens)
Bulves nuskutu, supjaustau mažais kubeliais ir beriu į puode užvirintą, truputį pasūdytą vandenį.
Joms verdant, labai smulkiai supjaustau šoninę. Kmynus suberiu į koštuvą (naudoju labai tankų sietą) ir jį dedu į kriauklę.
Bulvėms suminkštėjus, karštą skystį nupilu į koštuvą, taip sutaupau laiką ir indus kmynų nuplikymui, jei neturite tankaus koštuvo, kmynus tiesiog užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 3-5 minutėms, nukoškite. Būtinai pabandykite šį metodą, taip atsiskleis tikrasis šių stebuklingų sėklų skonis.
Bulves sutrinu patogiu įrankiu, dedu grietinę, kmynus ir viską sumaišau. Palieku atvėsti.
Tešlą kočioju plonu lakštu, stikline pjaunu apskritimus, į juos dedu šaukštelį įdaro ir dailiai užsuku kraštus.
Virtinius verdu pasūdytame vandenyje apie 3-4 min. nuo jų iškilimo į vandens paviršių. Kaitros nemažinu, leidžiu kunkuliuoti į valias.
Valgome su sviestu ar sviesto-grietinės padažu. Tinka ir svogūnų laiškai, krapai, kalendros lapeliai.

Parašykite komentarą