Kondensuoto pieno keksiukai su rabarbarais

DSC_0764

Jau tampa tradicija rašyti apie patiekalus, gaminamus iš sezoninių daržovių ar vaisių :) Šių dienų aktualija, žinoma, rabarbarai. Kiekvieną sezoną pradedame kompotu, geriamu kartą metuose, pyragu su trintais rabarbarais, daržovių ar vaisių salotomis su rūgščiais gabaliukais. Ir keksiukais. Smarkiai plėstis, aprašant jų skonį, nėra kur, jie tiesiog paprasti, maloniai rūgštelėję, su traškia kepurėle, ilgai išliekantys švieži. Gardūs.

12 keksiukų pasiruošiu elektrinį mikserį, gilų indą ir į jį paeiliui dedu

3 kiaušinius (bent L dydžio)

0,5 indelio kondensuoto pieno

2vš rudojo cukraus

1st su kaupu kvietinių miltų

žiupsnelį cinamono

Viską plaku nedideliu greičiu, kol produktai pilnai susimaišo ir rudasis cukrus ištirpsta.

2-3 stambesnius rabarbarų kotus

nulupu ir supjaustau nedideliais kubeliais, juos įmaišau į tešlą.

Valgomąjame šaukšte actu nugesinu

1aš be kaupo sodos

Naudoju tik susidariusias putas, sodos miltelių į tešlą nededu. Jas atsargiai įmaišau į tešlą. Silikoninę formą iškloju popierinėmis formelėmis ir tešlą šaukštu tolygiai paskirstau jose. Kiekvieną keksiuką pabarstau

Avižiniais dribsniais/kukurūzų dribsniais/kokosų išspaudomis arba kokosų drožlėmis

Keksiukus kepu apie 45min. 180C kepimo režimu iš viršaus ir iš apačios.

Tiekiant galima pabarstyti cukraus pudra.

 

Citata

2 Komentaras (+add yours?)

  1. Jurgita Spalvytė
    Geg 17, 2016 @ 18:16:18

    Norėjau pasiteirauti, o sviesto nereikia šiems keksiukams..?

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos