Rauginti česnakų žiedkočiai

DSC_0466

Jau kelis metus su malonumu skaitau jūsų laiškus apie aprašytus marinuotus česnakų žiedkočius, vieniems jie labai patinka, kitiems visai ne. Ir jau ne kartą klausėte kaip stiebus rauginti? Šiemet jau spėjau ne tik pagaminti, bet ir nufotografuoti paruoštus kotus, taigi prisėdau ir aprašyti rauginimo eigą.

Rauginti žiedkočiai, kaip ir marinuoti, puikiai tinka garnyrams, ypač grilio patiekalams. Juos su malonumu valgome, pakabindami sūrio padažą, ar tiesiog vienus, kai norisi aštraus ir pikantiško užkandžio.

Žiedkočius perplaunu po šaltu vandeniu, nupjaunu žiedyną, kad liktų tik kotai. Juos sudedu į 3 l stiklainius, negrūdant, kad liktų oro tarpai. Tuomet į kiekvieną trilitrį dedu

2-3 džiovintus čili pipirus

3 šaukštus rupios druskos

ir užpilu šiltu vandeniu iki pat stiklainio viršaus. Dengiu plastikiniais dangteliais ir iškarto nešu į rūsį.

Žiedkočiai įrūgsta per 1-2 mėn.

Likusių žiedynų irgi neišmetu, sumalu virtuvinio kombaino peiliais ir sudedu į nedidelę tarą, laikau šaldytuve. Maltais žiedais gardinu kepamą paukštieną ar patepu keptą juodą duoną.

DSC_0488

4 atsakymai į “Rauginti česnakų žiedkočiai”

    1. Miela Zita, aš naudoju šiltą iš čiaupo, nes vanduo iš savo gręžinio, pašildytas boilerio, bet jei naudojate vandentiekio vandenį ir norite geresnės kokybės, tuomet vertėtų užvirti ir atvėsinti. Šilumos reikia tik tiek, kad tirptų druska ir greičiau įvyktų rūgimo procesas.

      1. Aciu.pas mane du stiklainiukai dar rugsta.bet vienas kazkodel pradejo begti ir kai atidariau uzputojo.gal zinote kame cia reikalas? Gal druskos mazoka?

      2. Tikiuosi, rauginate ne hermetiškai užsukamuose stiklainiuose? Rūgimui reikalingas oras, todėl dangteliai labiausiai tinka tie plastikiniai, kurie pralaidūs orui.

Parašykite komentarą