Mielinės bandelės su cinamonu

DSC_0075

Kai norisi ir pasilepinti, ir namus iškvėpinti cinamono aromatu… Šios bandelės ypatingai gardžios ką tik iškeptos, šiltos, su arbata ar kava. Kartais jas netgi palaikau šiltoje orkaitėje prieš valgant, tada jos žymiai skanesnės.

Kaip visada, skubantiems rekomenduoju gaminti bandeles iš šaldytos tešlos, tik ją, prieš barstant cukrumi ir cinamonu, būtinai patepkite lydytu sviestu.

O lėto gyvenimo ir mėgstantiems sukiotis virtuvėje siūlau pasigaminti mielinės tešlos pačiu paprasčiausiu būdu, receptas čia.

Paruoštą tešlą plonai iškočioju, išpjaunu taisyklingą 20x30cm stačiakampį, jį patepu

1vš lydyto sviesto ir užberiu

3vš rudojo cukraus

1vš malto cinamono

Stačiakampį susuku į ruletą ir jį supjaustau kas 6-8cm. Bandeles dedu į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepu

plaktu kiaušiniu

ir skardą dedu į orkaitę. Jungiu 180C, kepimo režimą iš abiejų pusių ir kepu apie 30-40min.

DSC_0063

Parašykite komentarą