Miežinė košė

DSC_1288

Nepelnytai pamirštos miežinės kruopos… Neseniai dariau mini apklausą, daugelis pasisakiusių minėjo, kad lyg ir turi jų namie, bet naudoja jas tik sriubų gamyboje. Tik viena draugė sakė prieš metus virusi miežinę košę ir susimąstė – kodėl taip seniai, juk ji labai skani :)

Ši košė man asmeniškai labai nostalgiška, kadaise bobutė virdavo ją nedideliam “rundeliuke”, paskui kartu valgydavome, šaukštais rausdamos tunelius. Ir būtinai užsigeriant šiltu pienu. Daug metų saldų pieną perku tik kavos gardinimui ar sūrių gamybai, tačiau valgant miežinę košę būtinai įsipilu stiklinaitę, dar ir dėl to, kad miežinė košė yra sprangi, net ir pagardinta sviestu.

 Kad kruopos būtų išvirę, bet nesukritę, visada skaičiuoju kruopas ir vandenį santykiu 1:2. Dviems porcijoms reikia

1st miežinių kruopų

2st vandens

1aš druskos (be kaupo)

50g sviesto

Kruopas suberiu į puodą, pilu vandenį ir kaičiu vidutinę ugnį. Užvirus, 4-5min. verdu, vis pamaišant šaukštu. Tuomet suberiu druską, dedu sviestą, permaišau, dengiu dangtį, išjungiu ugnį ir puodą palieku ramybėje 10-15min.

Jei norisi labiau “pašutintos” košės, puodą apkūtoju senais kailiniais ir palieku bent pusvalandžiui.

Tiekiu su kambario temperatūros pieno stiklinaite.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s