Dažnas sako nemėgstantis keptos vištienos dėl sauso skonio. Esu aprašiusi vieną mirkytos paukštienos receptą, pridėjau dar vieną skonį ir gavau ypatingą rezultatą. Taip marinuota paukštiena tiks tiek griliui, tiek kepimui keptuvėje.
Jei norisi ypatingo sultingumo – pabandykite. Tikrai patiks.
1kg paukštienos file reikės
2l žalios arbatos
2vš druskos
100ml kepimui tinkamo aliejaus
1vš prieskonių paukštienai mišinio
1 laimo sulčių
8-10 česnako skiltelių (ar 1vš maltų česnakų žiedų)
Pirmiausiai paruošiu arbatą, užpilu 2vš žalios arbatos lapelių 2l vandens ir į indą suberiu druską. Maišau, kol arbatos lapeliai nudažo vandenį ir ištirpsta druska. Palaukiu, kol arbata atvės ir tuomet į ją sudedu paukštienos gabalus. Pridengiu lėkštute ir palieku mirkti 2-3h.
Mėsą ištraukiu iš skysčio, apsausinu popieriniais rankšluosčiais ir dedu į gilų indą. Supilu aliejų, sudedu prieskonius, supilu laimo sultis ir smulkiai kapotą česnaką. Rankomis įminkau prieskonius ir palieku bent 1h marinuotis.
Kepu sausoje keptuvėje po 5-7min. iš abiejų pusių arba ant žarijų, stebint apskrudimą.
Tiekiu su daržovių salotomis.
Šaltą pjaustau plonomis riekelėmis ir gaminu šviežių daržovių salotas su paukštiena ir mėgstamu padažu.