Miežinė kopūstienė “iš kirvio”

DSC_0184

Visi žinome pasaką apie košę iš kirvio. Tai štai labai panašiai viskas ir nutiko su šia sriuba. Lauke atvėso, jau norėjosi karšto maisto ir vyras paprašė kopūstų sriubos. Kopūstą turėjau, bet nei bulvių, nei morkų, nei cukinijos ir net mėsos sultiniui. Važiuoti į parduotuvę nebuvo jokio noro, todėl sumaniau apšvarinti šaldytuvo lentynas ir sukurti naują sriubą. Cha! Lyg ir labai paprasta, bet tuo pačiu originali sriuba. Ir kopūstiškai švelni, ir soti, ir …

Sriubai reikės:

1st miežinių kruopų

6-8 karšto rūkymo dešrelių

1/4 šviežio kopūsto (apie 300-400g)

1 svogūno

2 vidutinio dydžio pomidorų

saujos jaunų burokėlių lapelių

50g sviesto

1vš druskos

1vš  pesto

po žiupsnį kalendros lapelių ir krapų šakelių

Vandeniui puode užvirus, suberiu miežines kruopas ir šiaudeliais supjaustytą kopūstą. 15min. te paverda. Tuo metu  kubeliais supjaustau svogūną ir pomidorus, įkaitinu keptuvę su sviestu ir jame apkepinu šias daržoves. Keptuvės turinį pilu į puodą, sudedu nedideliais gabaliukais pjaustytas dešreles ir vėl palieku puodą ramybėje 10min. Sukapoju prieskonines žoleles ir burokėlių lapus. Po 10min. virimo, suberiu kapotus žalumynus, įdedu šaukštą pesto, druskos, sriubą permaišau, išjungiu ugnį, dengiu dangtį ir po 15min. sriubą tiekiu. Būtinai su šaukštu grietinės ir juoda rugine duona.

Mano didysis kritikas, pirmą kartą paragavęs šios sriubos, nepasakė… nieko. Tik po kelių dienų prisipažino, kad “skanesnės nesu ragavęs”. Super įvertinimas :)

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s