Geltonoji obuolienė

Obuoliene1

Alyviniai obuoliai bumpsi į žemę, tik spėk rinkti krituolius. Dažnam, atsivalgiusiam iki soties vasarinių obuolių, kyla klausimas – o ką su jais daryti? Ir kaip kiekvienas metais, verda obuolienę. Aš ne išimtis, pagaminu obuolienės, o kad būtų linksmiau, nudažau ją saulės spalva. Ciberžolė nėra tik mėsos ar paukštienos prieskonis, yra gausybė receptų, kuriuose ji naudojama saldžių patiekalų gamybai, todėl drąsiai bėriau jos į obuolienę.

Ši obuolienė tiks ne tik pyragų gardinimui, ledų spalvinimui, riekei baltos duonos su pieno stikline. Bet ir su paukštiena, na ypatingai skaniai suvalgėme keptas vištienos tulpes, mirkydami į šį geltoną pagardą. Pabandykite, nenusivilsite. Jei neturite alyvinių obuolių, palaukite rudeninių, tik jie prašys daugiau saldumo, cukraus reikėtų dėti daugiau.

4-5 puslitriniams stiklainiams reikia:

2kg alyvinių obuolių

400g cukraus

4aš ciberžolės

1aš cinamono

žiupsnelio jūros druskos

Skaičiuoju jau supjaustytų obuolių svorį. Jei neturite specialių įrankių obuolių pjaustymui, tiesiog peiliu pjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Obuolius suberiu į gilų puodą storu dugnu, jei obuoliai nelabai sultingi, įpilu pusę stiklinės vandens. Dengiu dangtį ir laukiu, kol užvirs. Tuomet jau nuo puodo nesitraukiu, intensyviai maišau mediniu šaukštu, kol obuoliai pilnai sukrenta. Suberiu cukrų, ciberžolę, cinamoną ir druską, ir apie 5-8min. maišau, kad neprisviltų.

Karštą obuolienę supilstau į švarius stiklainius, užsuku dangtelius ir sandėliuoju vėsesnėje vietoje. Tai nėra konservas žiemai, nebent stiklainius laikytumėte šaldytuve.

Obuoliene1

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s