Dar viena labai įdomi skonių kombinacija jūsų dėmesiui. Ypač jei jau randate agurkų-peraugėlių.
Seniai marinuojame agurkus ir pomidorus su garstyčiomis, įvairiais lapais, česnakų ir krapų kotais, rodosi ką dar besugalvosi. O štai viename tinklalapyje virė diskusija apie krienus, ne šaknis ar lapus, bet tuos tarkuotus, pirktus pas babytes turguje krienus. Baltus, ne raudonus. Kaipgi nepabandyti? Nesiplėsiu aprašant gautą marinuotų agurkų skonį, tai tiesiog nepakartojamai trašku, gaivu, saikingai aštru… Krienus dėjau į savo labai mėgstamą šaltai marinuotų agurkų marinatą.
Didelius agurkus nulupu, pjaunu per pusę, išimu sėklas ir supjaustau nedideliais gabaliukais. Juos pasveriu, sukrečiu į puodą ir toliau skaičiuoju pagal šį receptą:
2kg pjaustytų agurkų
2vš rupios druskos
2vš krienų
1 česnakas
0,5kg cukraus
8vš aliejaus
1st acto
Agurkus užberiu druska ir palieku 4-6h, kad išsiskirtų sultys. Atskiram inde sumaišau cukrų, aliejų ir actą, ant agurkų smulkia tarka sutarkuoju česnakus, dedu krienus ir užpilu sumaišyta mase. 12h lai pastovi, dažniausiai palieku nakčiai. Ryte dideliu šaukštu išmaišau masę ir sudedu agurkų gabaliukus į stipriai iškaitintus stiklainius, užpilu skysčiu iš puodo. Užsuku verdančiu vandeniu nulikytu dangteliu ir dedu žemyn galva valandai kitai. Viskas.
Ragavome su švelnia grilio paukštiena, dėjau ant duonos, pateptos kepenine. Skanu…
Puikus receptas, būtinai išbandysiu 🙂
Tik maža pastaba -ar neturėtų būti šaltai marinuotų cukinijų (parašyta agurkų) receptą.
Ačiū už puikų puslapį! Nepaprastai įkvepiantis!
Geriausi linkėjimai Milda
Dėkoju, Milda, už gražiu žodžius. Įkvepia eiti toliau 🙂 Šaltu būdu ruoštus agurkus esu aprašiusi seniai seniai… Taip seniai, kad niekas iki jų recepto nebenusigauna 🙂 https://kumutesvirtuve.lt/2014/01/13/saltuoju-budu-marinuoti-evos-agurkai/
Negaliu patikėti, kad nekaitinta mišrainė neužrūgsta laikoma ne šaldytuve.. Tai tos agurkų masės kaitinti nereikia? Viskas žalia?
Žalia, Alina, žalia. Rūgsta vanduo, o kadangi jo šiame recepte nėra, tik konservantai, tai ir nerūgsta 🙂