Žalumynų ruošinys

DSC_0824

Puikus gaminys rudeniop, kai žalumynai baigia savo gyvenimą. Taip ruoštomis žolelėmis gardinu blynus, rytietiškas bandeles, žuvies ar mėsos kepsnius, sriubas… Kiekvienais metais gaunu vis kitokį skonį, nes auginu vis įvairesnių žalumynų. Mums pastaruoju metu pradėjo labai patinkti kalendros, o štai petražolių vengiame.  Todėl aprašysiu mūsų namų skonį, jei gaminsite – derinkite pagal savąjį.

Skinu šiuos žalumynus:

Kalendrą

Žalią baziliką

Krapus

Špinatus

Raudonėlį

Visko reikėtų po 2 kupinas saujas. Žalumynus perplaunu po tekančiu vandeniu ir palieku ant virtuvinio rankšluosčio išdžiūti. Sausus sudedu į virtuvinio kombaino indą su S peiliais ir smulkinu iki tyrės. Stabdau peilius ir į tyrę sudedu

2aš druskos

4vš aliejaus

1vš sezamo sėklų

4-6 smulkiai kapotas česnako skilteles

Vėl jungiu peilius ir malu apie 30 sekundžių. Pagardą sudedu į nedidelius stiklainiukus ir juos laikau šaldytuve. 3-4 mėnesius mėgaujamės vasaros kvapais.

????????????????????????????????????

Citata

Komentarų: 1 (+add yours?)

  1. Kūmucia
    Rgp 19, 2016 @ 14:38:21

    Laba diena, ačiū už pastabą :) Pataisiau, turi būti aš – arbatiniai šaukšteliai.

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos