Vytintos paprikos, konservuotos aliejuje su prieskoniais, skoniu smarkiai lenkia senjorus pomidorus. Galbūt todėl, kad tai visai naujai atrastas skonis, sumanytas palygint neseniai. Ir jis smarkiai įsiliejo į mūsų namų virtuvę, vytintiems pomidorams liko makaronai, paštetai, sriubos. O šios paprikos užėmė garbingiausią – svečių – zoną, t.y. vienakąsnius, sumuštinukus, karštas užkandėles.
Nepatingėkite pasigaminti bent vieną stiklainį, skonis tikrai nustebins.
Pasiruošiu:
3 kg raudonos paprikos
400 ml tyro aliejaus
1 aš druskos
Saują džiovinto raudono baziliko
12 česnako skiltelių
0,5 aš rūkytos paprikos miltelių
100 ml obuolių acto
Paprikas perpjaunu per pusę, išimu sėklas, supjaustau 0,5 cm juostelėmis, jas sudedu ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pabarstau druska. Džiovinu 8-10 h iki 100 C įkaitintoje orkaitėje pravertomis durelėmis. Arba naudoju specialią džiovyklę, joje procesas greičiau nevyksta, bet elektros išnaudojama mažiau. Vytinta paprika turi būti gerokai susitraukusi, bet neperdžiūvusi, elastinga.
Išplaunu ir iškaitinu stiklainius ir dangtelius. Supjaustau griežinėliais česnakus ir juos tolygiai paskirstau stiklainiuose. Tą patį padarau su džiovintu baziliku.
Puode užverdu 1 l vandens, jam užvirus, supilu actą. Suberiu dalį paprikų, pamaišau, lukteliu 30 sek. ir kiaurasamčiu išgriebiu paprikas. Dar karštas sudedu į stiklainius ir tą patį veiksmą pakartoju su likusiomis juostelėmis. Aliejų supilu į puodą, pašildau, tik jokių būdu neužverdu. Šiltu sklidinai užpilu paprikas, užsuku dangtelius ir stiklainius nešu į vėsią patalpą arba šaldytuvą.
Iš tokio kiekio ingredientų gaunu 4 vnt. 250ml stiklainiukus konservų.
Jei norisi dar kitokio skonio, į kiekvieną stiklainį beriu po žiupsnelį rūkytos paprikos miltelių.
Laba vakara. O kada druska dedama?
Miela Birute, druska beriama ant paprikų prieš džiovinimą.
Žiauriai skaniai perskaičiau. Jei dar turėčiau kantrybės padaryt tai….:)
🙂 daugiausiai kantrybės reikia orkaitei, visiškai nesudėtinga gamyba…
Ar būtina naudoti raudoną baziliką? Gal jis kitoki skonį suteikia paprikai? Turiu tik žalią 🙂
Galima, Kristina, skonis beveik toks pats, tik spalva bus ne itin graži 🙂
O kodel man gavos tik 1.2 l? Dariau iš 3kg(išdarinetų) paprikų….
Gali priklausyti nuo paprikų rūšies, nuo išdžiovinimo laipsnio, apvirimo laiko ir pan. Ar bent jau skaniai gavosi? 🙂