Gaivūs arbūzo užkandžiai

arbuzuuzkandis

Šis gardumynas labai populiarus Pietų šalyse, kur užauga tikrai saldūs arbūzai ir kur gamina tobulą fetą. Pirmą kartą degustavau šį saldžiai sūrų skonį Italijoje, tuomet Ispanijoje, Izraelyje… Gaminu jį vasarą ir ankstyvą rudenį, kai jau ir Lietuvoje atsiranda skanių arbūzų. Labai skanu, gaivu, kontrastinga, dauguma ragavusių pritariamai linksėjo ir tik vaikai truputį raukė nosytes.

Arbūzą

supjaustau kubais ar kvadratais, ant jų dedu

Fetos

gabaliukus ir nubarstau

Žiupsniu džiovinto raudonėlio

Žiupsniu smulkintų saulėgrąžų branduolių

Tiekiu būtinai gerai atšaldytą, puošiu valgomais žiedais. Tinka nasturtės, vyriškieji agurkų ar net pomidorų žiedai,

Patarimas – arbūzą, jei jo neturite ar nusipirkote nesunokusį, iš bėdos galima pakeisti melionu.

Parašykite komentarą