Baklažanų liežuviai

baklazanuliezuviai2

Vienas iš naujesnių ir labai pasiteisinusių gaminių žiemai.

Labiausiai mėgstame mono konservus, kai marinuojama viena rūšis daržovių, bet paragavus šio derinio, nusprendėme, kad rūsy tokio reikia turėti. Tai puikus garnyras paukštienai ar raudonai mėsai ar tiesiog gardi, maloniai aštri užkanda.

Receptas atkeliavęs iš Pietų šalių, kur baklažanai auginami kone kiekviename darže ir ši daržovė yra labai mėgstama.

Užsiauginti pačiai dar nepavyko, bet iš pirktinių pasigaminti tikrai verta.

12 mažų stiklainių (250ml) reikia

4 kg baklažanų

1 kg raudonos paprikos

1 kg pomidorų

4 čili pipirų (apie 80g)

2 didelių česnako galvų

0,5 stiklinės tyro aliejaus (100ml)

0,5 stiklinės  9% acto

1 stiklinės cukraus (200g)

2 šaukštų druskos (60g)

1 vš prieskonių mišinio „Cmeli-suneli“

Balkažanus nuplaunu, nusausinu ir supjaustau išilgai 0,5cm storio juostomis. Jas sudedu į puodą, užberiu druską ir palieku 2h.

Paprikas, pomidorus ir čili pipirus perplaunu po šaltu vandeniu, perpjaunu per pusę ir pašalinu žiedkočius. Iškratau pipirų sėklas. Rankine ar elektrine mėsmale stambiai sumalu paruoštus pomidorus, pipirus ir nuluptas česnako skilteles.

Išplaunu, iškaitinu ir ir išdžiovinu stiklainius ir dangtelius.

Puodą su baklažanais statau ant viryklės, įpilu šalto vandens, kad apsemtų viršutines juostas ir kaičiu ugnį. Nuo vandens užvirimo kaitinu 5-7min., tuomet baklažanus nukošiu ir grąžinu į tą patį puodą. Supilu maltų daržovių tyrę, aliejų, cukrų ir prieskonius, kaitinu iki užvirimo ir dar 5min., tuomet supilu actą, išmaišau ir daržoves sudedu į stiklainius. Užsuku dangtelius, apverčiu ir pridengiu, kad kuo ilgiau laikytųsi šiluma stiklainiuose.

Parašykite komentarą