Aštrus obuolių padažas

obuoliaiastriai1

Maloniai kandžiojantis liežuvį padažas. Tiks ne tik su mėsos ar paukštienos kepsniu, bet ir keptos jūrinės žuvies draugijoje. Padažą galima gaminti ir iš krituolių obuolių, jų šiemet pilni sodai. Svarbiausia, kad į konservuojamą padažą nepapultų puvinio, todėl obuolius reikėtų kruopščiai išpjaustyti.

Darau iš tokių proporcijų:

3kg obuolių kubelių

2vš druskos

4vš rudojo cukraus

2aš ciberžolės

2 čili pipirai (7-10cm)

10 česnako skiltelių

300 ml obuolių acto

2aš maltų citrinpipirių

Obuolius nulupu, išimu sėklalizdžius ir supjaustau nedideliais kubeliais. Čili pipirą ir česnaką supjaustau kuo smulkiau. Pasiruošiu nedidelius stiklainius ir dangtelius – išplaunu karštu vandeniu su soda ir išdžiovinu apverstus ant virtuvinio rankšluosčio.

Į puodą supilu actą, suberiu obuolių kubelius ir kaičiu pačią mažiausią ugnį. Uždengiu dangtį ir verdu apie 15min. nuo užvirimo. Suberiu cukrų, druską, ciberžolę, česnakus, čili bei citrinpipirius. Maišant verdu 5-7min., jei obuoliai dar vis nesukritę, blenderiu pasmulkinu iki vientisos masės. Karštą padažą supilstau į stiklainius, užsuku ir apverčiu aukštyn kojomis ant stalo. Atvėsusius konservus laikau rūsyje, o atidarius – šaldytuve.

Patarimas: verdant šį padažą stenkitės nestovėti tiesiai virš garų, acto garai nėra labai draugiški mūsų kvėpavimo takams.

 

6 atsakymai į “Aštrus obuolių padažas”

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s