Avižinė arba miežinė duona

dsc_3151

Labai norėjau nurodyti recepto šaltinį, bet… niekaip neberandu jo 🙂 Prisiminti receptą buvo itin paprasta, greitai suprasite kodėl. Bet kokiu atveju, ačiū pasidalinusiai diskusijų dalyvei, sekmadienio ir pigių produktų viename prekybos centre proga, ėmiau ir iškepiau du kepalus duonos. Kadangi lentynoje šalia avižinių dribsnių gulėjo ir miežiniai, pabandžiau duonos kepimą ir iš jų. Na, pasigailėjau tik to, kad taip ilgai nežinojau apie tokį tobulą duonos kepimo būdą. Ir pati kilnojau antakius skaitydama, dvejojau, nes žinome kiek interneto platybėse yra nesąmoningų, nelogiškų receptų. Smalsumas visgi nugalėjo ir och… Įtariu, kad tai bus viena dažniausiai kepamų mano duonų.

Tekstūra tikrai kitokia, nei įprastinės duonos, prie skonio reikia įprasti, tačiau įpratus, o ir imant domėn, kad paruošti jai tereikia kelių produktų ir kelių minučių, liksite sužavėti.

Vienam kepaliukui reikės:

400 g graikiško jogurto

400 g avižinių (arba miežinių) dribsnių

0,5 šaukštelio druskos

žiupsnelio kmynų (nebūtinai)

1 šaukštelio sezamo sėklų (nebūtinai)

Pačiu elementariausiu būdu gilesniame inde sumaišau visus produktus ir gautą tešlą dedu į kepimo formą. Viskas! Formą dedu į orkaitės vidurį, jungiu 180C ir kepimo režimą iš abiejų pusių ir kepu 30-40 min. Karts nuo karto pažiūriu į kepinius, jei viršus jau smarkiai parudavęs, iškarto ištraukiu duoną, iškeliu iš formos ant medinės lentelės ir atvėsinu.

Valgome kaip ir visas įprastas duonas.

dsc_3162

6 atsakymai į “Avižinė arba miežinė duona”

  1. As noriu paklaust ar iskepta ir tuoj isimta is orkaites,nesusmunka?Man visalaik susmunka,nors kepimo eigoj dureliu nedarineju,kodel taip gaunasi?

    1. Miela Sigita, ši duona be mielių ar raugo, ji ir lieka tokios formos, kokią suformuoju prieš iškepant. Todėl nėra kaip susmukti, nes ji kepant nekyla.

  2. Kazin ar galima kepti tokia duonele is kitokiu grudu dribsniu?O jei taip is keliu grudu dribsniu?Reiktu pabandyti…

    1. Manau, kad galima. Kol kas valgome tik miežinę ir avižinę, bet yra minčių pabandyti ir trijų grūdų dribsnius.

Parašykite komentarą