Avižinė arba miežinė duona

dsc_3151

Labai norėjau nurodyti recepto šaltinį, bet… niekaip neberandu jo :) Prisiminti receptą buvo itin paprasta, greitai suprasite kodėl. Bet kokiu atveju, ačiū pasidalinusiai diskusijų dalyvei, sekmadienio ir pigių produktų viename prekybos centre proga, ėmiau ir iškepiau du kepalus duonos. Kadangi lentynoje šalia avižinių dribsnių gulėjo ir miežiniai, pabandžiau duonos kepimą ir iš jų. Na, pasigailėjau tik to, kad taip ilgai nežinojau apie tokį tobulą duonos kepimo būdą. Ir pati kilnojau antakius skaitydama, dvejojau, nes žinome kiek interneto platybėse yra nesąmoningų, nelogiškų receptų. Smalsumas visgi nugalėjo ir och… Įtariu, kad tai bus viena dažniausiai kepamų mano duonų.

Tekstūra tikrai kitokia, nei įprastinės duonos, prie skonio reikia įprasti, tačiau įpratus, o ir imant domėn, kad paruošti jai tereikia kelių produktų ir kelių minučių, liksite sužavėti. Vienam kepaliukui reikės:

400g graikiško jogurto

400g avižinių (arba miežinių) dribsnių

0,5aš druskos

žiupsnelio kmynų

1aš sezamo sėklų

Pačiu elementariausiu būdu gilesniame inde sumaišau visus produktus ir gautą tešlą dedu į kepimo formą. Viskas! Formą dedu į orkaitės vidurį, jungiu 180C ir kepimo režimą iš abiejų pusių ir kepu 40-50min. Karts nuo karto pažiūriu į kepinius, jei viršus jau smarkiai parudavęs, iškarto ištraukiu duoną, iškeliu iš formos ant medinės lentelės ir atvėsinu.

Valgome kaip ir visas įprastas duonas.

dsc_3162

6 atsakymai į “Avižinė arba miežinė duona”

  1. As noriu paklaust ar iskepta ir tuoj isimta is orkaites,nesusmunka?Man visalaik susmunka,nors kepimo eigoj dureliu nedarineju,kodel taip gaunasi?

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s