Garnyras su burokėlių lapais
150 g raugintų kopūstų
4 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
2 valg. š. apelsinų sulčių
½ svogūno
1 virtas burokėlis
Žiupsnis kmynų
Žiupsnis burokėlių lapų
Raugintus kopūstus sudėkite į koštuvą ir palikite ant kriauklės, kad nuvarvėtų skystis. Nulupkite svogūną ir virtą burokėlį ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
Keptuvę įkaitinkite ir suberkite kmynus, jiems ėmus spragsėti, įpilkite 2 šaukštus aliejaus ir suberkite svogūnus. Kepkite kol svogūnai pageltonuos ir pasidarys skaidrūs.
Kopūstus sudėkite į lėkštę, supilkite dar karštą keptuvės turinį ir gerai išmaišykite. Burokėlių kubelius sumaišykite su likusiu aliejumi ir šviežiai spaustomis apelsinų sultimis.
Garnyrą sluoksniuokite į nedidelius indelius. Pagardinkite burokėlių lapeliais.
Sumuštiniai su kokosiniais pievagrybiais ir morkų lapais
4 riekės juodos ruginės duonos
2 valg. š. kokosų aliejaus
6 dideli pievagrybiai
50 g sviesto
½ jaunos cukinijos
½ citrinos
Žiupsnis druskos
Žiupsnis raudonėlio
Žiupsnis morkų lapų
Juodą duoną paskrudinkite tosteryje ar sumuštinių keptuvėje ir supjaustykite į 3 lygias dalis. Plačiu daržovių skustuku atpjaukite 12 vienodų cukinijos juostų, pievagrybius perpjaukite per pusę. Įkaitinkite keptuvę, sudėkite kokosų aliejų ir jame apkepinkite grybus ir cukinijas, baigiant kepti pasūdykite. Išimkite iš keptuvės, pabarstykite raudonėliu ir palikite atvėsti. Citriną supjaustykite kuo plonesnėmis riekelėmis. Duoną patepkite sviestu, dėkite pievagrybį, cukinijos juostą, citrinos riekelę ir keletą morkų lapų.