Aštrus jautienos troškinys

dsc_3771

Troškinys kaip troškinys, sakysite. Bet eiliniais troškinių receptais su jumis nesidalinu. Šio troškinio maža paslaptis – patiekale visiškai nenaudojamas vanduo. Svarbu, kad už lango būtų niūru ir šalta/drėgna, tuomet troškinys atsiskleis visu savo gėriu. Sušildys, tonizuos, suteiks jėgų, namus pripildys dieviškais aromatais…

Svarbu naudoti gerą jautieną, tokia prekiauja ūkininkai. O kaip atskirti gerą nuo negeros? – gera yra labai… negraži.

8 porcijoms pasiruošiu

1 kg jautienos kumpio arba mentės

4 dideles bulves

2 stambias morkas

1 pastarnoką

1 saliero gumbą

1 saldžiąją papriką

1 česnako galvą

1 čili pipirą (galima naudoti konservuotą)

1 l sauso raudono stalo vyno

1 l natūralių pomidorų sulčių

maltų juodųjų pipirų

šviežių kalendros lapelių

Jautieną supjaustau stambesniais gabalais, į puodą supilu vyną ir pomidorų sultis, sudedu jautienos gabalus ir kaičiu ugnį. Puodo turiniui pradėjus kunkuliuoti, dengiu dangtį, maksimaliai sumažinu ugnį ir sekantį pusvalandį skiriu daržovių paruošimui. Viską, išskyrus pipirus, nulupu, nuplaunu ir palieku ant virtuvinio rankšluosčio apdžiūti. Visas daržoves supjaustau stambiai kubeliais, tik čili pipirą ir česnako skilteles sukapoju iki mažų gabaliukų.

Pirmiausiai į puodą suberiu morkas, salierus ir pastarnoką, po keliolikos minučių bulves, ir dar po keliolikos – pipirus. Vėl pridengiu puodą dangčiu, leidžiu pakunkuliuoti apie 15min. Tuomet sudedu česnakus, pagardinu juodais pipirais, puodą pilnai uždengiu dangčiu ir išjungiu ugnį. Puodo šiukštu negalima atidaryti 20min., per tą laiką troškinys subręs savo aromatuose ir sultyse.

Tiekiu giliose lėkštėse, pabarsčius kapotais kalendros lapeliais.

Ar pastebėjote, kad recepte nėra druskos? Pabandykite pagaminti be jos ir garantuoju, nustebsite 🙂 Daržovėse ir pomidorų sultyse esančių druskų pakanka netgi tiems, kas mėgsta sūrų skonį.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parašykite komentarą