Saldžios grietinėlės desertas

dsc_3730

Panna cotta, jei jau kalbėti apie originalų deserto pavadinimą. Tik jau nebūčiau aš, jei nepaeksperimentuočiau ir nesugalvočiau kuo pagardinti klasiką. Mano variacija skoniu nuo klasikos toli nenubėga, išskyrus tai, kad papildomai naudoju maskarponę ir nenaudoju želatino. Bet padažas, kurį naudoju gardinimui, šiaip yra skirtas mėsiškų ir daržovių patiekalų pašonei.

Desertas gaunasi kontrastingas, saldūs ir rūgštūs skoniai sudaro malonų duetą, kol kas esu ieškojimuose kas galėtų būti trečias. Gal greipfrutas?

4 taurėms deserto naudoju:

200ml plakamosios grietinėlės (36%)

100ml konsensuoto saldinto pieno

100g maskarponės sūrio (galima keisti Philadelphia sūriu)

1vš balto romo (nebūtinai)

Grietinėlę supilu į plakimo indą, jį kartu su plakimo šluotelėmis apie pusvalandį palaikau šaldytuve. Kitame inde kruopščiai sumaišau kondensuotą pieną ir sūrį. Grietinėlę išplaku iki standumo, sudedu saldžiąją masę, supilu romą ir plaku, kol viskas gerai susimaišo.

Desertą sudedu į taures ir palieku bent 4h šaldytuve.

Tiekiu, apliejusi Naršarab padažu. Žinoma, galima dėti atšildytų ar šviežių uogų arba jų tyrės. Jei nesinori rūgščios atsvaros saldžiam skoniui, galima aplieti šokoladu, pabarstyti riešutais ir pan.

 

 

 

Parašykite komentarą