Obuolių pyragas – variantas stiklainyje

dsc_3931

Kai norisi ko nors labai originalaus, porcijinio, netradicinio – gaminu obuolių pyragą stiklainiuose. Gal labiau stiklainiukuose, kurių, suvalgius žiemai ruoštas saldžiąsias uogienių atsargas, rūsyje atsiranda ne vienas. Salotos stiklainiuose tikrai ne naujiena, tačiau kepiniai juose? Kodėl gi ne? :) Taip ruoštus pyragus patogu pašildyti, vežtis į ilgesnę kelionę ar į tolimą viešnagę.

Stiklainiuose ruošiu vadinamąjį ‘smėlinį’ obuolių pyragą arba avižinį obuolių desertą. Juos ruošiu taip:

“Smėlinis”

Pasiruošiu birų pyrago pagrindą – sausame gilesniame inde permaišau:

1st miltų

1st manų kruopų

1st baltojo cukraus

1vš cinamono

Šiam kiekiui sauso mišinio skaičiuoju

4 didesnius obuolius

Juos išsėklinu, nulupu ir supjaustau nedideliais kubeliais.

Į stiklainiukus sluoksniuoju po du šaukštus mišinio, tada du šaukštus obuolių kubelių, vėl mišinio, obuolių… kol užpildau 4/5 tūrio. Kiekvieną sluoksnį stipriai paspaudžiu šaukštu, kad tilptų kuo didesnė porcija pyrago. Paskutinis sluoksnis turi būti sausasis. 0,2-0,3l tūrio stiklainio viršų aplieju

30-40g tirpinto sviesto

Užpildytus stiklanius dedu ant grotelių orkaitėje, jungiu 180C ir kepu apie 30-40min. Skaidrus stiklas puikiai leidžia matyti, ar pyragai jau iškepę.

Tiekiu karštus su ledų šaukštu šone, arba atvėsusius su plaktos grietinėlės kepure.

“Avižinis”

5-6 vidutinius obuolius

nulupu, išpjaunu griaužtuką ir supjaustau nedideliais kubeliais. Griežinėliai šiam desertui netinka.

Nedideliame metaliniame inde išlydau

150g sviesto

Tuomet giliam inde sumaišau

1st su kaupu avižinių dribsnių

6vš skysto medaus

50g traiškytų graikiškų riešutų

50g traiškytų lazdyno ar žemės riešutų

2vš saulėgrąžų branduolių

1vš aguonų (galima keisti sezamo sėklomis)

Supilu pravėsusį sviestą, obuolius ir viską gerai išmaišau. Stiklainius šaunu į orkaitę, jungiu 150C ir kepu 30-40min.

Desertas skanus tiek karštas, tiek šaltas. Karštas dera su vaniliniais ledais.

Beje, jei neturite kokių nors riešutų ar sėklų, keiskite juos kitais riešutais arba tiesiog didesniu kiekiu avižinių dribsnių.

PieInAJar

Citata

2 Komentaras (+add yours?)

  1. Aldona
    Kov 06, 2017 @ 19:00:02

    Niam niam , puikus receptai! Aciu Kumucia!

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos