Spalvotieji blynai

15311376_1798131303787437_332324243_o

Užgavėnės su visu blynų paradu šiemet bus pačiame vasario gale, o iki jų galima surengti įvariaspalvių blynų kepimo repeticijas Valentino dienai (raudonuosius) ar netgi vasario 16d. šventei, juk šios trys spalvos yra mūsų tautiškumo simbolis. O galima ir nesirišti prie jokių švenčių, blynus valgome kasdien, tai kodėl gi jų nenuspalvinus ryškiomis spalvomis ir įdomiais skoniais?

Ingredientai blynų tešlai:

300 g kvietinių miltų

3 kiaušiniai

100 ml bekvapio aliejaus

300-400 ml šilto vandens

1 arb. š druskos

1 valg. š. cukraus

Maistiniai tešlos dažai:

1 valg. š . ciberžolės miltelių

100 g špinatų lapelių

100 g virtų burokėlių

Špinatų lapelius perplaukite po tekančiu vandeniu, sudėkite į gilų indą ir užpilkite verdančiu vandeniu. Vandeniui atvėsus, lapelius ištraukite (sausinti nereikia) ir sutrinkite iki vienalytės masės elektriniu smulkintuvu. Virtą burokėlį smulkiai sutarkuokite, tarkius sudėkite į arbatinį puodelį ir užpilkite verdančiu vandeniu tiek, kad apsemtų. Ciberžolę suberkite į nedidelį indą ir įpilkite 4 šaukštus šilto vandens, išmaišykite.

Į gilų indą įmuškite kiaušinius, sudėkite druską ir cukrų, supilkite aliejų ir plakite, kol masė pabals. Tuomet sudėkite pusę miltų, labai gerai išmaišykite, įpilkite ~150ml šilto vandens, vėl išmaišykite. Vėl miltus ir vėl vandens. Tešla turi būti skysta, t.y. laisvai tekėti nuo šaukšto. Jei tešla atrodo per tiršta, įpilkite dar truputį vandens ir išmaišykite.

Tešlą padalinkite į tris dalis, supilant po trečdalį į kitus du indus. Į vieną indą įmaišykite špinatų tyrę, į kitą – vandenį, nudažytą burokėlių (tarkių nenaudokite), o į trečią sudėkite ciberžolės košelę. Viską kruopščiai išmaišykite, kad spalvos tolygiai pasiskirstytų tešloje.

Kepkite plonus lietinius labai gerai įkaitintoje blynų keptuvėje. Keptuvės nereikia tepti jokiais riebalais, pakaks aliejaus, esančio tešloje.

Iškeptus lietinius tiekite su grietine ar uogienėmis, džemais. Žalieji lietiniai labai gardūs, įdaryti varške ir rūkyta lašiša. Raudonieji puikiai dera su mėsiškais įdarais, o geltonieji su bananais. Įdarytus lietinius gardinkite sviesto ir grietinės padažu arba supjaustykite nedideliais gabaliukais ir tiekite kaip šaltus užkandžius.

15271750_1798131320454102_2080059435_o15321524_1798131353787432_762677312_o

Parašykite komentarą