Plikytos tešlos ir dviejų sūrių pyragėliai

Chačiapu

Aušra atvežė brandinto sūrio, spintelėje radau Šlyninkų miltų, grojo puiki muzika, mintyse sukosi graži emocija apie vieną žmogų ir štai rezultatas 🙂

Jei mėgstate chačiapurius, šie mano kūrybos pyragėliai jums labai patiks. Skubantiems tiks greitas paruošimas, mėgstantiems vyną ar alų – puikus derinys, o nemėgstantiems, kaip aš , saldumynų – sūrus skonis. Tiesą sakant šie pyragėliai dera su viskuo – ir sriuba, ir kaip vienakąsnio pagrindas ir kai tiesiog kažko norisi. Ir labai smagus dalykas – jie kepami keptuvėje, bet be jokių riebalų.

Svarbus momentas – sūrių pasirinkimas. Vienas sūris turėtų būti švelnus, kaip Gouda, o kitas intensyvus kietasis, kaip Džiugas. Bandžiau įterpti ir fetą, bet ji šioje tešloje ištirpo ir nepaliko jokio skoninio pėdsako. 

Iš sekančių produktų pagaminsite 4 keptuves pyragėlių. Reikės:

3st kvietinių miltų

1st verdančio vandens

5vš saulėgrąžų aliejaus

1aš druskos

150g švelnaus skonio fermentinio sūrio

150g brandinto kietojo sūrio

sėklų pabarstymui

česnako skiltelės

Miltus persijoju į dubenį, supilu aliejų ir verdantį vandenį ir šaukštu sumaišau. Palaukiu, kol atvės, ir tuomet jau rankomis suminkau tešlą, ilgai minkyti nereikės. Jei laikysitės nurodytų proporcijų, tešla nelips prie rankų ir prie stalviršio kočiojant.

Sūrius sutarkuoju stambia tarka, česnaką supjaustau kuo mažesniai gabaliukais.

Tešlą plonai iškočioju, vienodu sluoksniu užberiu sūrius ir česnaką, tuomet tešlą susuku į ruloną ir vėl iškočioju, ne itin plonai (5-6 mm), užberiu sėklomis ir jas kočėlu lengvai įspaudžiu į tešlą, kad nebyrėtų kilnojant. Pjaustymo ratuku išpjaunu pailgus stačiakampius, įkaitinu keptuvę ir dedu pyragėlius. Kepu po 2-3 minutes iš abiejų pusių. Jokių riebalų nereikia, užtenka tiek, kiek yra tešloje.

Tiekiu karštus arba kambario temperatūros. Šaldytuve laikomi pyragėliai smarkiai sukietėja ir tampa ne itin gardžiais.

Parašykite komentarą