Saldi sriuba

saldi sriuba1

Turbūt retas nėra ragavęs saldžios sriubos, bet kažkodėl visų paskutinį kartą ragauta saldi sriuba buvo… vaikystėje. Nepelnytai pamirštų sriubų renesansui siūlome pasigaminti gaivios, vasara kvepiančios desertinės sriubos. Miško uogas galite keisti vyšniomis ar avietėmis, o po liepos vidurio neberekomenduojamus vartoti rabarbarus – citrinos sultimis.

2 l vandens

1 st. mėlynių

1 st. raudonųjų serbentų

2 rabarbaro kotai

100 g spiralinių makaronų

100 g rudojo cukraus

1 a.š. krakmolo

Rabarbarus nulupkite, supjaustykite gabaliukais. Uogas perplaukite po šalto vandens srove ir suberkite į koštuvą.

Vandenį supilkite į puodą, užvirinkite, suberkite makaronus. Maišykite šaukštu, kad makaronai laisvai plaukiotų vandeny, suberkite cukrų ir, vis maišant, virkite apie 10 minučių.

Suberkite krakmolą į nedidelį indelį, užpilkite samčiu skysčio iš puodo ir gerai išmaišykite. Į puodą berkite uogas, rabarbarų gabaliukus ir galiausiai supilkite krakmolą. Dar kartą išmaišykite, uždenkite puodą dangčiu, išjunkite ugnį ir palikite iki pilno atvėsimo. Laikykite šaldytuve.

Tiekite šaltą, galima gardinti plakta grietinėle ar šaukštu vanilinių ledų.

Citata

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos