Granatiniai burokėliai

Granburok2

Anądien turguje stabtelėjau prie apvalių burokų, ir, matyt, suraukiau nosį, nes pardavėja labai jau įsižeidė ir paklausė: “kas nepatinka?” Smagiai nusijuokėm ir paaiškinau jai, kad nemėgstu apvalių, nes jau eilę metų naudoju tik ilguosius burokus, tai žymiai praktiškiau ir talpiau puode, jei juos verdu, o paskutiniu metu man labai patinka (turbūt jau pastebėjote) viską pjaustyti juostomis. Ir dar pradėjo labai patikti žalio burokėlio skonis, todėl virtuosius, kur įmanoma, išstūmė šviežias skonis.

Šį receptą žinau nuo pat vaikystės, pamenu ir tai, kad medikai labai gyrė tokį derinį, anot jų burokėliai duete su granatais valo kraują.

Gaila, bet dabar prekyboje nebėra granatų sulčių koncentrato, uch koks rūgštus jis būdavo. Ir tikrai labai derėdavo su virto burokėlio saldumu. Dabar išeitis – spausti granatų sultis (sunkiai pagaminamos namų sąlygomis, o pirktinės panašios į granatus tik spalva) arba naudoti tirštąjį granatų padažą Naršarab – šis tikrai tinka.

Taip ruošti burokėliai šaldytuve gali pagyventi net dvi-tris savaites, todėl ruošiu iškarto didesnį kiekį.

Proporcijos 1 kg burokėlių tokios:

100ml Naršarab padažo

250ml tyro aliejaus

1aš rupios druskos

1 citrinos sulčių

žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių

žiupsnelis malto čiobrelio

Maunuosi silikonines pirštinaites ir imuosi burokų – juos nulupu ir dažovių skustuku pjaustau juostas. Jas sudedu į indą, kuris turi dangtį, sudedu visus ingredientus, kruopščiai išmaišau ir dedu į šaldytuvą. Pats skanumas atkeliauja trečią-ketvirtą dieną, todėl reikia kantrybės išlaukti.

Tinka su absoliučiai viskuo, su kuo tinka daržovės.

Ragavę sutartinai gyrė malonius trijų skonių – sūraus, rūgštaus ir aštraus – derinį. Kai kam visgi pritrūko saldumo, užliejom šviežio medaus. Žinutė kai kam – kitą kartą prašom jo atsivežti ;)

 

2 atsakymai į “Granatiniai burokėliai”

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s