Dienos pietūs – žuvis su kopūstų salotomis ir duonele

Pabandysiu jus įtikinti, kad namie ruošti maistą nėra nei sudėtinga, nei nuobodu, šiandien gaminau keptą žuvį su kopūstų salotomis ir ridikėliais, tuo pačiu iškepiau ir duonelių. Ir tuo ne viskas pasakyta, ruošiant šiuos pietus pagaminau majonezą salotoms ir užmerkiau nupjautus daržovių galiukus, po savaitės jau valgysime šviežią žalumą. Ir tai tetruko pusvalandį! Gal pirmu bandymu jums ir prireiks keliolika minučių daugiau, bet jei išmoksite pjaustyti, kol marinuojasi, kepti, kol pjaustote ir plakti, kol maišote, viskas pavyks 🙂 Ar ką nors supratote? Gerai, rašau viską iš eilės.

2 porcijoms žuvies ir dideliam indui salotų pasiruošiu:

0,5 kg mėgstamos žuvies filė

1 aš druskos

0,5 aš prieskonių žuviai mišinio

300 g baltagūžio kopūsto

1 vidutinę morką

100 ml tyro aliejaus

1 aš skystų garstyčių

2 kiaušinius

5 vš kvietinių miltų

200 – 300 g ridikėlių

0,5 citrinos

Aliejaus kepimui

Gamyboje didžiąją dalį darbų atlieka virtuvinis kombainas. Prisipažinsiu – neturiu indaplovės, nes ji nebuvo planuota, gaminant virtuvinius baldus, bet jei ir turėčiau indaplovę, o neturėčiau kur padėti virtuvinį kombainą – atlaisvinčiau vietą jam 🙂

Taigi, jungiam chronometrą ir pradedam. Žuvį sudedu į gilų indą, suberiu 0,5 aš druskos, prieskonius, įmušu kiaušinį, kitą kiaušinį skeliu perpus ir atskiriu baltymą, jį taip pat dedu į indą su žuvimi, o trynį dedu į kombaino indą su S peiliais (plakimui). Žuvį rankomis išmaišau su priedais, tuomet suberiu 2 šaukštus miltų ir pasistengiu paskirstyti juos tolygiai ant kiekvieno gabalėlio. Į kombaino indą su tryniu supilu aliejų, sukrečiu garstyčias, pasūdau 0,5 aš druskos, jungiu peilius kelioms sekundėms, tiesiog per akimirką pasigamins puikios konsistencijos majonezas.

Kaičiu keptuvę su trupučiu aliejaus, kol jis kaista, majonezą šaukštu iškabinu į salotų indą, kombaino indo plauti nereikia, tereikia pakeisti S peilius į pjaustyklę, pjaustančią šiaudeliais. Nuskutu morką ir nupjaunu jos galiuką su lapkočių užuomazgomis.

Į įkaitusį aliejų sudedu žuvies gabaliukus, kol kepa pirma pusė, likusį kiaušinių ir miltų plakinį inde, kuriame ruošaiu žuvį, sumaišau su likusiais miltais, suformuoju blynelius, apskrudusią žuvį apverčiu, sudedu duoneles, o kol viskas kepa, supjaustau kopūstą su morka, daržoves sudedu į salotinę su majonezu ir išmaišau. Kai jau žuvis apskrudusi iš abiejų pusių, duoneles apverčiu, keptuvę dengiu dangčiu ir išjungiu ugnį.

Ridikėlius nuplaunu, nupjaunu lapkotines uodegas. Į lėkštes gausiai dedu salotų, ridikėlius, žuvį ir duoneles. Nesvietiškai gardu.

O jau po to, kai žiūrėdama per langą į mišką, išplaunu lėkštes, nupjautus daržovių galiukus sudedu į nedidelę lėkštę, įpilu vandens, po savaitės jau bus šviežios žalumos ir vitamino – kito.

Parašykite komentarą