Mėlynieji margučiai – keturi variantai viename nuovire

Labai svarbu išmokti kantriai laukti. Ir nesvarbu ko, ir kad ir pusę metų – susitikimo su mylimu žmogum ar švenčių. Tik tuomet įvertini susitikimo ar tam tikros dienos atėjimo prasmę, emocijos išsigrynina ir mintys tampa skaidrios. Vienas laukimas ką tik išsipildė, o kito su dideliu malonumu laukiu sekantį Sekmadienį, esu iš tos mažumos, kuriems Velykos yra svarbesnė šventė nei Kalėdos. Mane artimiau pažįstantys žino kodėl, o jums paatvirausiu tiek, kad prisikėlimo pasaka man gražesnė, nei gimimo.

Velykas repetuoju, visada. Visada ieškau kokių nors įdomesnių marginimo ar dekoravimo idėjų, kiekvienais metais išbandau tuziną naujovių ir dažnai atrandu vieną ypatingą. Šiemet tas ypatingas – mėlynasis, išgautas mėlynių uogų dažo. Neįtikėtinai intensyvių atspalvių išgavimui tereikia vandens ir uogų. Fantastika.

Paruošimo būdai irgi tik du – mirkymas arba virimas. Verdant išgaunama tobula tamsi mėlyna, įvyniojus į svogūnų lukštus – galaktinė marga, o mirkant lukštas pasidengia saikingu violetu.

Proporcijos tokios:

100 g šaldytų mėlynių

250 ml vandens

100 g balto cukraus (marmuro efektui)

Kadangi vienu metu dažiau po 4 kiaušinius, tokio kiekio ingredientų užteko, didesniam kiekiui reikės daugiau.

Uogas sudedu į indą, kuriame verdu kiaušinius, užpilu vandeniu ir kaičiu ugnį. Nuo užvirimo skaičiuoju 7 minutes, išjungiu kaitrą ir palieku kiaušinius iki pilno atvėsimo. Gaunu beveik juodą spalvą. Lygiai taip pat ruošiu “galaktinius“ kiaušinius, tik prieš verdant juos įvynioju į truputį pamirkytus svogūnų lukštus ir sutvirtinu juos, apsukdama popierine nosinaite ir apsukdama kanceliarine guma.

Šviesiai spalvai išgauti kiaušinius išverdu paprastame vandenyje ir palieku 12h svečiuotis mėlynių nuovire.

Marmuriniam efektui kiaušinius verdu taip pat, kaip pirmu atveju, bet su papildomu priedu – cukrumi. Esu labai toli nuo chemijos, todėl neklauskite kodėl cukrus išmargina kiaušinį :) Idėja įdėti cukraus kilo panmąsčius, kodėl raudonam vyne verdami kiaušiniai įgauna deimantinį spindesį. Ne nuo cukraus, pasirodo…

Skaičiau, kad tą patį efektą galima išgauti naudojant šilauoges, bet kadangi turėjau šaldytų mėlynių, šilauoges palikau tortų dekorui ir kokteilių skaninimui.

ozedf


edf

edf

edf

edf

ozedf

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Keisti )

w

Connecting to %s