Tobuli biskvito lakštai

biskvitas.jpg

Esu ne kartą atsiprašiusi feisbuko už tai, kad buvau jo didelė NEgerbėja. Pradėjus rašyti apie maistą, reklamos sumetimais teko grįžti, o tuo pačiu susipažinti su kai kurių sričių profesionalais ir su galybe puikių žmonių realybėje, gyvai ir labai šiltai. Tai nereiškia, kad iš negerbėjos stebuklingu būdu tapau fane, skaitau ir dalyvauju specializuotose grupėse, susijusiose su mano hobiais, ypač virtuviniais.

Esu minėjusi, kad tortai ir pyragai nėra mano stiprioji virtuvės pusė, bet kadangi bobutė buvo konditerė, su malonumu peržvelgdavau vienos konditerių grupės kūrinių nuotraukas, paskui jau ir paskaitydavau komentarus, patarimus. Ir vieną gražią (tikra ta žodžio prasme) dieną sudėliojau viską, ką sužinojau į vieną vietą ir iškepiau tobulus biskvito lakštus. Be kepimo miltelių ar kitų tešlos kildintojų. Be riebalų. Super.

Išbandyta jau su keturiais skirtingais kremais ir netgi papildomais ingredientais biskvite, tačiau šiandien aprašysiu klasikinį.

4 lakštams, naudojant 26 cm silikoninę formą, pasiruošiu

6 didelius (L) kiaušinius

200 g balto cukraus

200 g kvietinių miltų

Kiaušinius įmušu į plakiklio indą, tinka tiek mikseris, tiek virtuvinio kombaino S peiliai. Plaku penkiolika minučių, jums nepasirodė – penkiolika. Tuomet sudedu cukrų, plaku dar penkias. Tuomet įsijoju miltus ir juos atsargiai įmaišau į stebėtinai purią masę. Jungiu orkaitę ir nustatau 160C.

Silikoninei kepimo formai nereikia kepimo popieriaus, iš jos, kaip iš susegamos metalinės, per kraštus nebėga tešla, todėl labai pamėgau ruošti kepinius būtent tokiose. O ir jų kaina nebesikandžioja.

Tešlą padalinu į tris arba keturias lygias dalis, dabar jau “atmušiau ranką“ ir žinau po kiek samčių pilti į formą vienam lakštui, bet pirmiems bandymams siūlyčiau supilstyti tešlą į vienodo tūrio indus, kad tešlos neliktų ar neduokdie nepritrūktų.

Vieną porciją pilu į formą ir dedu į įkaitusią orkaitę, kepu 15 – 17 minučių. Jūsų orkaitėje tai nebūtinai bus tikslus laikas, pirmus lakštus stebėkite. Silikonas žavingas dar ir tuo, kad joje iškepęs lakštas atšoka nuo kraštų ir tokiu būdu matosi, kada lakštas iškepęs.

Neišjungiant orkaitės, ištraukiu formą, ji labai greitai atvėsta. Lakštą išverčiu ant pasiruošto kepimo popieriaus, į formą pilu tešlos ir vėl visa procedūra nuo pradžių, kol iškepu visus lakštus.

Lakštai VS biskvitas:

Lakštai tobulai vienodi, pjaustant biksvitą be spec įrankių, sunku taisyklingai atriekti.

Kepant biskvitą, būna visokių cirkų – tai kepurė išauga, tai vidus subliūkšta, tai neiškepa iki galo. Paskutinis punktas apie prastą kepėją, žinoma, bet atradus lakštus, daugiau vieno biskvito kepti nebesinori.edf

 

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Keisti )

w

Connecting to %s