Kiaušiniai avokado pusėse

avoka

Avokadų mūsų namuose niekada nebūdavo, išskyrus tuos atvejus, kai kepdavau obuolių pyragą, kuriame riebalus keisdavau šiuo vaisiumi. Nebūdavo dėl to, kad viename kruizinių laivų, kuriame dirbau, įgulos virtuvės šefas, meksikietis, rodė simpatijas ir vieną vakarą nusprendė man pagaminti meksikietišką vakarienę. Kaipgi be guakamolės. Avokadų dar nebuvau ragavusi (gyvenime), todėl sušveičiau visą žaliąjį skanėstą, beveik nepaliesdama kitų patiekalų, taip patiko guakamolės skonis. Ir jos šefas buvo paruošęs nemažą dubenį. Galima įsivaizduoti kaip jaučiausi sekančią dieną 🙂 Ir štai nuo tos dienos į avokado vaisių nė nežiūrėdavau.

Tačiau vieną dieną virtuvėje ant stalo radau su žalius vaisius ir prašymą iškepti juose kiaušinių. Nieko mandro ar įmantraus, pamaniau, ir prisiminiau visas matytas šio patiekalo nuotraukas. Pagaminti buvo tikrai nesudėtinga, didįjį darbą atliko orkaitė, ragavusieji jau po pirmo kąsnio pasakė, kad norės dar. Ir dar. Kiekvieną savaitgalį. Ir tai labai nudžiugino, nes vaizdas lėkštėje patiko mano akims. Tačiau prisiversti paragauti nors gabaliuką nesugebėjau, och jau tie pasąmoniniai reikalai…

1 porcijai ruošiu:

1 gerai sunokusį avokadą

2 kiaušinius

po žiupsnelį druskos, maltų raudonųjų pipirų, džiovinto raudonėlio

šlakelį aliejaus, nebijančio aukštos temperatūros

Avokadą pjaunu pusiau, išimu kaulą, nulupų puselių žievę. Jei kaulo duobutė atrodo labai maža, išskobiu truputį minkštimo. Puselės apačią truputį nupjaunu, kad pusė stabiliai stovėtų ant kepimo formos.

Puses sudedu į kepimo indą, palaistau trupučiu aliejaus ir ant kiekvienos įmušu po kiaušinį. Jį pasūdau, pagardinu pipirais ir raudonėliais ir formą šaunu į orkaitę. Nelygu kiaušinio dydžiui, patiekalą kepu 15-25 minutes 160C.

Tiekiu su sezoninėmis daržovėmis.

avokada

avokad

 

Parašykite komentarą