Šakočio pusbrolis – sluoksniuotas pyragas

sakotis.jpg

Šis pyragas kepamas kiek kitaip, nei įprasti pyragai. Ir kiek ilgiau, nes kepimo metu reikės budrios akies ir trupučio kantrybės. Bet rezultatas tikrai nustebins, skonis bus lygiai toks pats, kaip ir klaisikinio šakočio.
Naudojama 26 cm arba kvadratinė silikoninė kepimo forma, kuo mažesnis diametras, tuo daugiau sluoksnių.
Tešlai reikia:

7 kiaušinių,
200 g  kvietinių miltų,
350 g sviesto
350 g cukraus
150 g bulvių krakmolo
2 valg. š. grietinės
Kambario temperatūros sviestas išsukamas su cukrumi iki purumo.
Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų, sudedami į sviesto masę ir kruopščiai įmaišomi.
Baltymai išplakami iki putų.
Miltai kartu su krakmolu persijojami ir beriami į tešlą, įmaišomi, tas pats veiksmas atliekamas su plaktais baltymais.
Galiausiai sukrečiama grietinė, įmaišius ją turi gautis tiršta, bet nuo šaukšto varvanti konsistencija.
Orkaitė įkaitinama iki 220 C, kepimo režimu iš viršaus.
Į formą pilami keli šaukštai tešlos, ji tolygiai paskirstoma ir forma dedama į orkaitės vidurį. Kepama, kol viršus paruduoja, nelygu kaitrai tai gali trukti nuo 7 iki 12 minučių.
Tešla ir toliau sluoksniuojama, kiekvieną sluoksnį apkepant iki gražios rudos spalvos.
Iškepęs ir atvėsęs sluoksniuotis bent kelias valandas paliekamas šaldytuve.
Tiekiamas su karštais gėrimais.
edf

2 atsakymai į “Šakočio pusbrolis – sluoksniuotas pyragas”

    1. Miela Virginija, rupinių parduotuvėse neteko matyti, kartais būna mugėse, pas aliejaus pardavėjus paklauskite. O pasigaminti galima tik turint aliejaus presą.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.