Makaronai su mėsa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pastaruoju metu girdžiu labai daug padūsavimų ir pasibėdavojimų apie tai, kad žmogui, dirbančiam standartinę darbo dieną (8-17), labai trūksta laiko vakarienei pasigaminti. Kad pats vakarienės laikas tampa labai vėlyvas, vėliau sunku užmigti, tada ryte vos išlipama iš lovos ir pan.

Tad pamaniau, kad pasidalinsiu su jumis savo atradimais, kuriuos buvau išgludinusi tuomet, kai irgi dirbau ofisinį darbą ir taip pat nenorėdavau grįžusi namo užsiimti ilga maisto ruoša.

Savaitgalį perku didesnį gabalą mėsos, jo nė nepjaustydama verdu dideliame puode, iš 1/5 dalies mėsos ir sultinio gaminu sriubą, o likusią supjaustau juostelėmis ar gabaliukais (kaip nuotaika), ir tada gaminu ruošinius. Mėgstamiausias visų laikų yra sekantis:

1 kg virtos mėsos

2 didesnės morkos

2 svogūnai

2 aštriai marinuoti agurkai

1 šaukštas kmynų

1 šaukštelis prieskonių mišinio

0,5 šaukštelio kumino (nebūtinai)

Morkas nuskutu ir sutarkuoju stambia tarka, svogūnus nulupu ir supjaustau griežinėliais ar kubeliais, marinuotus akurkus pjaunu pusiau ir pjaustau plonais pusžiedžiais. Įkaitinu keptuvę su trupučiu aliejaus, sudedu mėsą ir daržoves ir apkepinu iki svogūnai pageltonuoja, o morkos suminkštėja.

Ruošinį padalinu į 4 dalis ir dedu į daugkartinius užspaudžiamus maišelius. Sandėliuoju šaldiklyje, darbo dieną svarbiausia nepamiršti ryte ištraukti jo, kad grįžus vakare teliktų pasigaminti, pvz. makaronus.

2 porcijoms reikės:

100 g mėgstamų makaronų (labiausiai tinka rageliai, vamzdeliai)

100 ml 10-12 % grietinėlės

Druskos, pipirų

Makaronus išverdu pagal instrukciją ant pakuotės, nukošiu ir sudedu į keptuvę, ten pat sukrečiu porciją ruošinio, sumaišau, pilu grietinėlę ir maišydama kaitinu, kol viskas gerai sušyla.

Tokį ruošinį galima gaminti ir su ryžiais, kuskusu, bulgur kruopomis.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA