Sluoksniuotas obuolių pyragas

Niekaip negaliu prisiminti kur šią pyrago idėją pamačiau. Pamenu tik, kad tai buvo video formatas, o kadangi tokių žiūriu nemažai, nebeatkapstau kur ir kada.

Idėja fantastiška, pyragui šaldytos tešlos visada turiu šaldiklyje, obuolių šiemet irgi nestingame, tad netgi jei paskambina draugė – saldumynų mėgėja ir praneša, kad po valandos užsuks, šį gardumyną laisvai spėju iškepti.

Pyrago puikumas ne tik skonyje, jam gali būti sunaudoti jau apvytę ar pagedę obuoliai, puikiai tinka ir krituoliai. Taip pat puikus ir labai greitas paruošimas, nieko minkyti ar plakti nereikia, nebent tešlą visgi ruošiu pati, kartais taip ir padarau, nes naminėje sluoksniuotoje tešloje, naudojant lydytą sviestą, galima gauti žymiai ryškesnį skonį. Bet jei norisi greitai, pasiruošiu:

2-3 lapelius šaldytos bemielės tešlos

5-6 obuolius (priklauso nuo dydžio, formos)

1 šaukštelį rudojo cukraus

0,5 šaukštelio malto cinamono

žiupsnelį malto muskato

Cukraus pudros (tiekiant)

Viskas! Produktų tikrai tik tiek.

Pyragą kepu silikoninėje kekso (ar dar kitaip vadinamoje duonos) formoje.

Jos kitaip, nei kepant paprastą pyragą, nededu ant stalo, bet statau vertikaliai, geriausia atremti į kokį stabilų paviršių – virdulį, puodą ar pan.

Jei naudoju šaldytą tešlą, ją traukiu iš šaldiklio ir palieku šiltoje vietoje truputį atitirpti.

Obuolių graužturkus išimu specialiu įrankiu ir vaisius supjaustau 2-3 mm apskritimais. Jei tokio įrankio neturite, pjaustykite riekelėmis.

Obuolius sudedu į gilesnį indą, beriu cukrų ir prieskonius ir lengvai sumaišau.

Šaldyta tešla dažniausiai fasuojama lapeliais, dedu juos ant darbastalio vertikaliai, stačiakampiu ir pjaustau išilgai 6-7 cm juostomis, gaunasi kepimo formos pločio ir reikalingo aukščio lapeliai.

Į formą kloju lapelį tešlos, dedu 4 obuolių apskritimus (riekelių reikėtų 6-8), vėl tešlą, vėl obuolius. Ir taip tol, kol užpildau visą formą. Jei lieka tešlos, ją sudedu atgal į šaldiklį, o jei lieka obuolių – sukaišioju juos į pyragą arba tiesiog suvalgome.

Suformuotą pyragą dedu ant grotelių orkaitės viduryje, jungiu 200C kaitrą ir kepu apie 40-45 min.

Šis pyragas skanus tiek karštas, tiek atvėsęs. Laikau šaldytuve.

Mėgstantiems saldžiau, tiekiant pabarstau cukraus pudra.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.