Krembriulė skonio obuolių pyragas

Och kokio skanumo šis pyragas! Ypač tiems, kurie mėgsta krembriulė, bet negali suvalgyti visos porcijos dėl saldumo. Atradau atsvarą, pyragą kepdama aukštuose mielinės tešlos bortuose ir parūgštindama obuoliais. Ir nebebarstydama ir nebelydydama cukraus plutos, jo čia tikrai netrūksta, o visus kitus produktus subalansavau per kelis mėnesius bandymų, kol gavau tokį, kurį ragaujant norisi užsimerkti iš malonumo.

Kaip dauguma mano receptų, šis irgi gimė iš liūdinčių produktų, šaldytuve aptikau nesunaudotos, besibaigiančio galiojimo grietinėlės, šaldiklyje – šaldytos tešlos, o vaisų vazoje rudeniniai obuoliai irgi prašėsi į kepinį. Tad, kaip dažniausiai būna, mintyse persukau visus tokių produktų derinius, prisiminiau visus obuolių pyragus, tuomet ir kišą, ir galiausiai , krembriulė. Jis nuskambėjo geriausiai. Pirmas bandymas buvo per saldus, tad mažinau cukraus kiekį iki gavau tai, kas tinka visų ragavusių skoniui.

Gamyba ypatinga paprasta, kadangi naudojama jau paruošta tešla, tereikės vieno indo skystų produktų sumaišymui ir lentelės obuolių supjaustymui. Ar gali būti paprasčiau?

Mielai dalinuosi atradimu, vienai 26cm skersmens formai reikia:

500 g šaldytos mielinės tešlos

2 didesnių obuolių

200 ml plakamosios grietinėlės

2 L dydžio kiaušinių

120 g rudojo cukraus

1 šaukštelio vanilinio cukraus

Šaldytą tešlą iš šaldiklio perdedu į šaldytuvą atvėsti, obuolius pjaunu pusiau, išimu sėklalizdžius ir supjaustau riekelėmis.

Kiaušinius įmušu į dubenį, suberiu rudąjį ir vanilinį cukrų ir šluotele plaku iki pilnai ištirpsta. Supilu grietinėlę ir vėl plaku, kol viskas tolygiai susimaišo.

Atvėsusią tešlą kloju į kepimo formą, jei turiu tešlos lapelius, naudoju apvalią. Jei vieną lakštą – į kvadratinę. Kaip visad, naudoju puikiąsias silikonines formas, į jas nereikia kloti kepimo popieriaus ar jų tepti riebalais, patogu ir tvaru.

Ant tešlos sudėlioju obuolių griežinėlius, lėtai, taikant į visus tarpelius, supilu plakinį, formą dedu į orkaitės vidurį, jungiu 180C ir kepu apie 40 min.

Iškepusį pyragą palieku atvėsti orkaitėje, vėliau atsargiai perkeliu į šaldytuvą iki pilnai sustingta. Šis pyragas valgomas tik šaltas, tad ilgiausia pyrago gaminimo dalis ir yra atvėsinimas.

Jei kažkam visgi trūksta saldumo, pyrago gabaliuką galima nuberti cukrumi ir jį išlydyti degikliu, kad būtų dar labiau krembriuleniškas skonis.

Viena valgiusi pyragą maža mergaitė sakė, kad pirmą kartą valgo ledus su obuoliais 🙂

Vienas atsakymas į “Krembriulė skonio obuolių pyragas”

Parašykite komentarą