Trapūs majonezo sausainiai

Taip taip, į šių sausainių tešlą tikrai dedamas majonezas. Manyčiau, kad receptas gimė iš deficito, kai majonezą tūli piliečiai galėdavo įsigyti tik per didžiąsias šventes ir rinkimus, imdavo tiek, kiek leisdavo nusipirkti, o paskui, atsivalgę mišrainių ir virtų kiaušinių sukdavo galvas kur dėti likučius.

Idėja tikrai puiki, geras majonezas yra gaminamas iš kiaušinių ir aliejaus, tad viskas logiška.

Dabar, kai nuo majonezo pasiūlos prekybos centruose sukasi galva, kepiniams reiktų rinktis patį paprasčiausią, klasikinį, be jokių priedų arba pasigaminti jo patiems (receptai čia).

Pačios tešlos gamybai nereikalinga jokia buitinė technika, viskas labai paprasta ir greita.

Iš nurodyto kiekio iškepu dvi skardas labai kvapnių ir itin trapių, burnoje tirpstančių sausainių.

Tešlai reikia:

500 g kvietinių miltų

200 ml majonezo

180 g sviesto

120 g rudojo cukraus + 2 šaukšteliai pabarstymui 

1 kiaušinio

0,5 šaukštelio kepimo miltelių (galima keisti soda)

0,5 šaukštelio vanilinio cukraus 

Geriausia naudoti kambario temperatūros sviestą, bet jei norisi gaminti skubiai, sviestą tiesiog išlydau ant mažos kaitros.

Į ištirpintą ir atvėsintą sviestą suberiu rudąjį ir vanilinį cukrų, maišau, kol ištirpsta. Įmušu kiaušinį, sudedu majonezą ir neskubant maišau šluotele, kol masė tampa vienalytė.

Miltus ir kepimo miltelius sudedu į sietą ir persijoju tiesiai į tešlą. Maišau, kol masė atšoka nuo sienelių, tuomet suminkau. Tešla gaunasi labai maloni, nelimpanti prie rankų. Indą su tešla dedu į šaldytuvą, bent pusvalandžiui, kad sviestas truputėlį sustingtų.

Atvėsusią tešlą gnybu ir formuoju nedidelio graikinio riešuto dydžio rutuliuką. Jį dedu į silikoniniu kilimėliu išklotą skardą ir bulvių grūstuve ar tiesiog šakute išploju į blyną, padarydama griovelius, į kuriuos beriu truputį cukraus.

Iki 180C įkaitinu orkaitę, skardą su sausainiais dedu į orkaitės vidurį ir kepu apie 17 minučių.

Valgome su kava ar arbata, yra mėgstančių ir pieno stiklinaitę įsipilti.

2 atsakymai į “Trapūs majonezo sausainiai”

Parašykite komentarą